Misschien zag je hem eerder deze week al voorbij komen; de Enjoya paprika.
Deze paprika is nieuw in Nederland en ik mocht er iets lekkers mee maken!
Ik heb er wel even over gedaan een recept te bedenken. De smaak van de paprika is heel lekker zoet, dus je zou er een heerlijke soep of saus van kunnen maken.
Toch wilde ik de paprika graag heel houden. Hij ziet er zo mooi uit dat het gewoon zonde is er soep van te maken!
Dus het is een gevulde paprika geworden. Ik heb er een lekkere pittige vulling ingedaan als tegenhanger van de zoete smaak van de paprika.
Deze gevulde paprika kan je natuurlijk ook heel goed met ‘gewone’ paprika’s maken, vooral gele paprika zou lekker bij deze vulling smaken!
Gevulde Enjoya paprika
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 4-5
Ingrediënten:
- 4 á 5 paprika’s
- 100 gram basmatirijst
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, klein gesneden
- 1 uitje, gesnipperd
- 125 gram spekjes
- ca. 400 gram verse worst (van varkensvlees)
- 100 gram roomkaas
- blikje tomatenpuree (140 gram)
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- handje geraspte pittige kaas
- Snufje cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder
- olijfolie
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een pan met water op en kook hierin de rijst bijna gaar. Giet de rijst af en zet apart
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin de knoflook, bleekselderij en ui even aan
- Voeg de spekjes toe en laat ca. 2 minuten meebakken
- Knijp de vulling uit de verse worst en voeg toe aan de pan. Laat de worst meebakken tot het vlees bijna gaar is
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee
- doe de roomkaas en de peterselie erbij en roer tot een saus ontstaat
- Neem de pan van het vuur, voeg de rijst toe en meng door elkaar
- Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en eventueel wat zout
- Snijd de kapjes van de paprika’s en smeer de buitenkant licht in met olijfolie
- Bestrooi de binnenkant van de paprika’s met wat peper en zout en zet ze in een ovenschaal
- Vul de paprika’s hoog op met het worst mengsel en verdeel de kaas erover
- Zet de kapjes weer terug op de paprika’s en laat ze in ca. 30 minuten gaar worden in de oven

Kijk voor meer recepten met deze kleurrijke paprika op www.enjoya.com.