Vlees, friet, chips of een garnalencocktail…. cocktailsaus smaakt bijna overal lekker bij. Veel mensen hebben dan ook standaard een flesje of potje in hun koelkast staan.
Maar wist je dat zelf cocktailsaus maken belachelijk simpel is? En zelf gemaakte cocktailsaus is ook nog eens veel lekkerder dan de saus uit een flesje!
In dit recept gebruik ik whiskey of sherry. Dat geeft de saus net dat beetje extra. Maar als er kinderen mee eten kun je de alcohol prima achterwege laten.
Hier kwam ik laatst zelf achter toen de whiskey op was (met dank aan mijn lieve echtgenoot) en ik de saus zonder drank moest maken. De smaak was wel iets minder scherp, maar zeker net zo lekker!
Cocktailsaus
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 eetlepel citroensap
- tabasco naar smaak (ik gebruik ca. 10 druppels)
- 2 eetlepels whisky of sherry
Bereiden:
- Klop de slagroom in een kom lobbig met een staafmixer of handmixer. De slagroom moet ongeveer de dikte hebben van mayonaise
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed
- breng op smaak met wat peper en eventueel zout
- Laat de saus in de koelkast afkoelen voor gebruik