Gevulde Enjoya paprika
- 4 á 5 paprika’s
- 100 gram basmatirijst
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, klein gesneden
- 1 uitje, gesnipperd
- 125 gram spekjes
- ca. 400 gram verse worst (van varkensvlees)
- 100 gram roomkaas
- blikje tomatenpuree (140 gram)
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- handje geraspte pittige kaas
- Snufje cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een pan met water op en kook hierin de rijst bijna gaar. Giet de rijst af en zet apart
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin de knoflook, bleekselderij en ui even aan
- Voeg de spekjes toe en laat ca. 2 minuten meebakken
- Knijp de vulling uit de verse worst en voeg toe aan de pan. Laat de worst meebakken tot het vlees bijna gaar is
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee
- doe de roomkaas en de peterselie erbij en roer tot een saus ontstaat
- Neem de pan van het vuur, voeg de rijst toe en meng door elkaar
- Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en eventueel wat zout
- Snijd de kapjes van de paprika’s en smeer de buitenkant licht in met olijfolie
- Bestrooi de binnenkant van de paprika’s met wat peper en zout en zet ze in een ovenschaal
- Vul de paprika’s hoog op met het worst mengsel en verdeel de kaas erover
- Zet de kapjes weer terug op de paprika’s en laat ze in ca. 30 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/enjoya-gevulde-paprika/
3.3.3077