De Enjoya paprika

Er is sinds kort een prachtige nieuwe paprikasoort op de markt in Nederland; de Enjoya.

Bij paprikakwekerij Van den Berg in Est kweken ze eigenlijk rode paprika’s, maar in 2013 vonden ze een verrassing in hun kas… een prachtige rood/geel gestreepte paprika!
In de jaren daarna is onderzocht hoe deze paprika het beste geteeld kan worden, met als resultaat dat de Enjoya paprika sinds kort in de winkels ligt.
Omdat het maar heel zelden voorkomt dat er spontaan kleurvariaties in paprika’s ontstaan, is deze paprika heel bijzonder. Een cadeautje van moeder natuur!

enjoya 3
Van Enjoya.com ontving ik een doos met deze prachtige paprika’s om te proeven en iets lekkers mee te koken.
De paprika’s zien er zo mooi uit dat het bijna zonde is ze stuk te snijden, maar toch heb ik er direct eentje in reepjes gesneden om samen met mijn kinderen te proeven. Ze vielen hier erg goed in de smaak! Vooral mijn vierjarige dochter was helemaal weg van de mooie kleurtjes en de lekkere zoete smaak.

Doordat de paprika’s op een rustige manier en op een natuurlijke voedingsbodem geteeld worden, krijgen ze de tijd om langzaam te rijpen. Dit komt de smaak ten goede en dat is duidelijk te proeven! De paprika’s smaken heerlijk zoet en zijn meer knapperig dan andere paprika’s.

Wil je meer weten over de Enjoya paprika? Neem dan eens een kijkje op www.enjoya.com. Naast informatie over het ontstaan van de Enjoya en de natuurlijke manier van telen vind je hier ook een overzicht van de verkooppunten in Nederland.

enjoya 2

Natuurlijk heb ik een lekker gerechtje met deze paprika’s gemaakt. Dat recept deel ik later deze week met jullie!
Op de website van Enjoya is ook veel inspiratie te vinden voor lekkere, en vooral hele mooie recepten die je met deze kleurrijke paprika kunt maken.

enjoya 4

 

Een gedachte over “De Enjoya paprika”

Reacties zijn gesloten.