Stoofpotje met vis en garnalen

De barbecue is opgeruimd en de regenlaarzen staan weer in de gang… De tijd voor stoofpotjes komt er weer aan!

Dit stoofpotje is een licht en superlekker gerechtje dat in een half uurtje op tafel staat.
Eet het lekker uit grote kommen met stukken knapperig donker brood. Succes gegarandeerd!

Tip: gebruik eens  mosselen in plaats van garnalen.


Stoofpotje met vis en garnalen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 venkelknolletje, in repen gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 250 ml visbouillon (van één tablet)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 450 gram rauwe gepelde garnalen
  • 400 gram stevige witte vis, in grove stukken (ik gebruikte pangasius)
  • Handje grof gehakte platte peterselie
  • Cayennepeper
Bereiden:
  1. Verhit wat boter of olie in een braadpan en fruit de uit hierin aan
  2. Voeg, als de ui glazig is, de knoflook en venkel toe en bak een paar minuten mee
  3. Doe de tomatenpuree erbij en laat een minuut meebakken
  4. Voeg nu de blokjes tomaat, visbouillon en witte wij toe en breng aan de kook
  5. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen tot de venkel zacht begint te worden
  6. Doe de vis en de garnalen erbij en laat nog eens vijf minuten zachtjes pruttelen tot de vis gaar is
  7. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper, zout en een snufje cayennepeper als je van een beetje pit houdt
  8. Serveer het stoofpotje met knapperig bruin brood

Bewaren

Bewaren