LMF Eetweek: 2017 week 37

Weet je nog dat ik me vorige week voornam gezonder te gaan eten? Ik had het gevoel dat ik er weer een potje van had gemaakt, maar nu ik deze eetweek zit terug te lezen valt dat eigenlijk best mee.

Ok, woensdag was wat minder chique en ook vrijdag had beter gekund, maar verder heb ik me best gedragen. Er kwamen zelfs een paar lekkere recepten bij.
Verder mocht ik nieuwe chocolade testen en deed ik een poging van een vrije dag te genieten.

Maandag 11 september
De week begon weer eens lekker makkelijk.
Gister aten we een stoofpotje uit de slowcooker en daar was nog genoeg van over voor vandaag.
Wat aardappelpuree en broccoli erbij en we konden zo aan tafel.

Dinsdag 12 september
Het is weer zwemlesdag vandaag. Na mijn werk heb ik de kinderen uit school gehaald, thuis de zwemspullen bij elkaar gezocht en de kinderen weer in de auto gepropt om ze naar zwemles te brengen.
Tijdens de zwemles had ik mooi even tijd om boodschappen te halen voor het avondeten.

De kinderen krijgen op dinsdag standaard pannenkoeken of spaghetti. Voor Paul en mij kan ik dan iets koken wat de kinderen niet lekker vinden.
Deze keer werden het vegetarische quinoa burgers. Wel een beetje buiten mijn comfort zone, maar echt super lekker en zeker voor herhaling vatbaar!
Het recept krijgen jullie eind van de maand van me.

Woensdag 13 september
Mijn laatste werkdag voor deze week. Morgen heb ik lekker een dagje voor mezelf ingepland.
Vanmiddag was ik al helemaal in weekendstemming. Je raadt het al… koken werd hem niet vandaag. Paul heeft patat meegenomen op de terugweg van zijn werk.
En als ik dan slecht eet, dan doe ik het ook goed. Ik ging voor een patat oorlog en een berenhap pinda. Genoeg calorieën voor de rest van de week, maar wel errug lekker! 😉

Donderdag 15 september
Mijn vrije dag. Van al mijn leuke plannen (rondje hardlopen, even naar de stad en lekker koken) kwam niks terecht vandaag. In plaats daarvan lag ik snotverkouden op de bank. Balen dus.

Gelukkig kwam de postbode me vanmiddag verrassen met een leuk pakketje. Hands Off My Chocolate heeft er weer twee nieuwe smaken bij en die mocht ik vast testen. De Chocolate chip cookie dough was hier favoriet.

Koken heb ik aan Paul over gelaten. Hij maakte gebakken aardappels met worst en sla.

Vrijdag 15 september
Normaal gesproken gebruik ik de vrijdagen om te bloggen, maar daar is niet veel van terecht gekomen. Ik heb ’s ochtends even een receptje uitgewerkt, maar daarna hield ik het voor gezien.
Ik ben lekker met een boek in een heet bad gaan liggen.
Na zijn werk nam Paul nam een paar pizza’s mee van de AH. Koken doen we morgen wel weer.

Zaterdag 16 september
Ok. Ik ben dus helemaal klaar met die verkoudheid!
Ik voel me nog steeds als een vaatdoek, mijn huis is een troep en er komt niks uit mijn vingers. Tijd om die rotbacillen te lijf te gaan met een flinke dosis vitamines! En wat is er dan beter dan een kom minestrone met extra veel groenten?

Zondag 17 september
Of het door die minestrone van gisteren komt weet ik niet, maar ik voel me vandaag weer een heel stuk beter.
Donderdag had ik al een recept voor lamsstoofpot uit de tajine willen maken, dus dat kon ik vandaag mooi doen.
Maar helaas, Appie had geen lamsvlees vandaag (grrr!). Geen stoofpotje dus, die moeten we doorschuiven naar volgende week.
Er stond nog soep van gisteren en dat smaakte ook helemaal prima.

In plaats van een lamstajine heb ik vanmiddag maar een cake gebakken. Een onwijs lekkere kaneelcake om precies te zijn. Het recept krijgen jullie uiteraard binnenkort.

Bewaren

Bewaren

3 gedachten over “LMF Eetweek: 2017 week 37”

Reacties zijn gesloten.