Stoofpotje met vis en garnalen
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 venkelknolletje, in repen gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 tomaten, in blokjes
- 250 ml visbouillon (van één tablet)
- 100 ml droge witte wijn
- 450 gram rauwe gepelde garnalen
- 400 gram stevige witte vis, in grove stukken (ik gebruikte pangasius)
- Handje grof gehakte platte peterselie
- Cayennepeper
- Verhit wat boter of olie in een braadpan en fruit de uit hierin aan
- Voeg, als de ui glazig is, de knoflook en venkel toe en bak een paar minuten mee
- Doe de tomatenpuree erbij en laat een minuut meebakken
- Voeg nu de blokjes tomaat, visbouillon en witte wij toe en breng aan de kook
- Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen tot de venkel zacht begint te worden
- Doe de vis en de garnalen erbij en laat nog eens vijf minuten zachtjes pruttelen tot de vis gaar is
- Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper, zout en een snufje cayennepeper als je van een beetje pit houdt
- Serveer het stoofpotje met knapperig bruin brood
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/stoofpotje-met-vis-en-garnalen/
3.5.3226