LMF Eetweek: 2017 week 30

De eerste eetweek van de zomervakantie zit er op. Het weer werkte niet erg mee, dus moesten we ons binnenshuis vermaken. Dat kwam neer op koekjes bakken, naar de film en naar de binnenspeeltuin. Op zich een prima week en natuurlijk weer erg lekker gegeten!

Maandag 24 juli / Dinsdag 25 juli
De week begon lekker makkelijk wat koken betreft. Gisteren had ik al een pan bolognesesaus gemaakt.
Vandaag kon ik na mijn werk dus eigenlijk zo aanschuiven.
En er was ook nog eens zat voor twee dagen, dus dinsdag was ook een makkie!

Woensdag 26 juli
Gisteren was het de hele dag rotweer. En met regen binnen zitten met twee kinderen die zich stierlijk vervelen is echt geen pretje!
Om te voorkomen dat ik mijn (b)engeltjes vandaag achter het behang zou plakken, heb ik gisteren al bioscoopkaartjes gereserveerd voor vandaag.
We hebben vanmorgen gezellig samen koekjes gebakken en vanmiddag zijn we naar de bios geweest (met zelfgemaakte koekjes!). We gingen naar Bigfoot Junior. Echt helemaal leuk!
Een heel gezellig dagje dus!
We sloten onze leuke dag passend af met een grote berg patat.

Donderdag 27 juli
Vandaag was weer een werkdag.
De kinderen aten bij opa en oma, dus ik wilde iets makkelijks koken voor Paul en mij.
Na mijn werk ben ik even langs Appie gereden. Daar lagen mooie kabeljauwhaasjes met 35% korting. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen! Wat krieltjes en tomaatjes uit de oven erbij en klaar!
Ik denk alleen dat ik iets niet helemaal goed heb gedaan met de kabeljauwhaasjes, want die vielen helemaal uit elkaar tijdens het bakken. Geen gezicht, maar wel heel erg lekker!

Vrijdag 28 juli
Paul had vandaag een barbecue op zijn werk.
We waren dus met z’n drietjes met eten.
Het was weer regenachtig buiten. Om een familiedrama te voorkomen ben ik vanmorgen eerst met de kinderen naar een indoor speelparadijs gegaan om ze uit te laten razen.
Daarna hebben we samen boodschappen gedaan en kon ik rustig koken terwijl de kinderen uitgeteld op de bank een filmpje lagen te kijken.
We hadden gepaneerde kipfilet met gebakken aardappels en boontjes.

Zaterdag 29 juli
Gisteren had ik het gewaagd mijn stukjes gepaneerde kip ‘kipnuggets’ te noemen, waarna ik flink de wind van voren kreeg van Lucas.
Lucas heeft namelijk heel veel verstand van kipnuggets, en mijn stukken kip leken er absoluut niet op!
Vandaag heeft hij samen met Paul ‘echte’ kipnuggets gemaakt met patat en rauwkost. Heel erg lekker!

Zondag 30 juli
Mijn schoonmoeder vierde vandaag haar verjaardag.
Nynke en ik zijn maar een uurtje op visite geweest, want Nynke voelde zich helemaal niet lekker.
Thuis bleek ze ruim 39 graden koorts te hebben. Nu maar hopen dat ze snel weer beter is.
Nynke had geen trek en Lucas wilde graag pizza.
Voor Paul en mezelf heb ik lekkere tilapia gehaald en die heb ik in de oven klaargemaakt met tomaat en kappertjes. Het recept post ik volgende week.

Dit was voor nu even de laatste eetweek. Omdat ik volgende week op vakantie ga zal er de komende drie weken geen eetweek online komen. Week 34 is er weer een nieuwe eetweek en dan ga ik jullie alles vertellen over wat ik in Toscane gegeten heb! 😉
Er komen deze week nog wel twee lekkere recepten online, maar daarna ben ik twee weken even offline om van mijn vakantie te genieten!
Fijne vakantie allemaal!