LMF’s favorites: 7x lekker koken op vakantie

Over een weekje is het weer zover: we gaan op vakantie!
Heerlijk twee weken naar de Toscaanse zon.
Op vakantie koken we meestal gewoon zelf, maar natuurlijk wel lekker makkelijk. Weinig poespas en vooral zo weinig mogelijk afwas! Veel eenpansgerechten en veel lekkere salades dus.

Toen ik op zoek ging naar een beetje kookinspiratie voor de vakantie kwam ik zulke lekkere dingen tegen dat ik mijn zeven favorieten voor jullie op een rijtje heb gezet:

1. Mexicaanse rijst
Alles in één pan (dus lekker weinig afwas) en ook nog in een klein half uurtje aan tafel. Dit recept van Lekker en Simpel gaat zeker met mij mee op vakantie volgende week!

2. Eenpanspasta met geroosterde paprika en spekjes
Ook weer zo lekker makkelijk en deze valt ongetwijfeld ook bij de kleine eters in de smaak! Het recept vind je op Opdeproefbij.nl.

3. BLT Pastasalade
Met BLT zit je wat mij betreft altijd goed! Helemaal als je er een zomerse pastasalade van maakt. Deze snelle versie van Eefkooktzo.nl is perfect als lichte campingmaaltijd na een dagje aan het strand!

4. Surinaamse bami
Op de camping hoef je natuurlijk niet alleen pasta en salades te eten.
Deze Surinaamse bami van Francescakookt.nl lijkt me super lekker! Gewoon een dubbele portie maken en er twee dagen van eten. 😉

5. Couscoussalade
Couscous is ideaal voor snelle campinggerechten. Je hoeft de couscous alleen even te wellen, je favoriete ingrediënten er aan toe te voegen en klaar is je supersnelle vakantiemaaltijd!
Op Ellouisacooking.nl staat een recept voor couscoussalade met kip en feta. Aanradertje hoor!

6. Roerbak met aardappel en worst
Super makkelijk, weinig afwas en succes gegarandeerd. Deze roerbak gaan we zeker maken op de camping dit jaar! Het recept vind je op Leukerecepten.nl.
vakantie
7. Makkelijke tomatenpasta met tonijn
De ingrediënten voor deze pasta staan al op mijn boodschappenlijstje voor volgende week. Je draait deze pasta in no time in elkaar en hij is de volgende dag ook nog lekker.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren