Italiaanse kruidenboter

Ik ben echt fan van kruidenboter! Het is een van die dingen waar je alle kanten mee op kunt.

Het is heel makkelijk te maken en er is altijd wel een lekkere combi te bedenken die past bij de maaltijd die op tafel gaat zetten.
Deze Italiaanse boter is heerlijk op een stokbroodje bij een pastamaaltijd of natuurlijk gewoon bij de borrel.
Laat eens een klontje van deze boter smelten over een stukje vlees of kip. Ook heel erg lekker!

 

Italiaanse boter
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6 personen
Ingrediënten:
  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 30 gram zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 15 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum (ca. 10 blaadjes)
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
Bereiden:
  1. Doe de boter in een kom en mix met een handmixer tot de boter zacht en romig is
  2. Meng de zongedroogde tomaatjes, knoflook, Parmezaanse kaas en basilicum door de boter en breng op smaak met zeezout en de peper

Italiaanse kruidenboter