Eton mess met yoghurt

Je hebt vast wel eens van Eton mess gehoord. Een doodeenvoudig, maar onvoorstelbaar lekker toetje van verse aardbeien, slagroom en merengue.

Om het iets frisser te maken heb ik de helft van de slagroom vervangen door Griekse yoghurt en dat pakte erg lekker uit.
Het mooie van dit toetje is, dat het in no time op tafel staat. Als je het jezelf echt makkelijk wilt maken kan je voorgeklopte slagroom uit de supermarkt gebruiken. Neem dan wel de verse slagroom, niet die uit een spuitbus!

eton mess 5 eton mess 4 eton mess 3

Eton mess met yoghurt
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 450 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram merengue
  • 50 gram pistachenootjes, grof gehakt
Bereiden:
  1. Pureer 75 gram van de aardbeien met de staafmixer tot een saus en zet apart
  2. Snijd de rest van de aardbeien in stukjes (houd vier aardbeien achter voor garnering)
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker
  4. Mix de yoghurt door de geslagen slagroom
  5. Breek de merengue in stukjes en spatel door het room-yoghurt mengsel
  6. Verdeel de helft van de aardbeien over vier glazen schaaltjes
  7. Verdeel hierover de helft van het room mengsel en vervolgens de helft van de aardbeiensaus
  8. Herhaal dit nog eens zodat er mooie laagjes ontstaan
  9. Strooi de gehakte pistachenootjes over de glaasjes en garneer met een mooie aardbei

eton mess 6

Een gedachte over “Eton mess met yoghurt”

Reacties zijn gesloten.