Eton mess met yoghurt
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 450 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram merengue
  • 50 gram pistachenootjes, grof gehakt
Bereiden:
  1. Pureer 75 gram van de aardbeien met de staafmixer tot een saus en zet apart
  2. Snijd de rest van de aardbeien in stukjes (houd vier aardbeien achter voor garnering)
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker
  4. Mix de yoghurt door de geslagen slagroom
  5. Breek de merengue in stukjes en spatel door het room-yoghurt mengsel
  6. Verdeel de helft van de aardbeien over vier glazen schaaltjes
  7. Verdeel hierover de helft van het room mengsel en vervolgens de helft van de aardbeiensaus
  8. Herhaal dit nog eens zodat er mooie laagjes ontstaan
  9. Strooi de gehakte pistachenootjes over de glaasjes en garneer met een mooie aardbei
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/eton-mess-yoghurt/