Eton mess met yoghurt
- 450 gram aardbeien
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram Griekse yoghurt
- 75 gram merengue
- 50 gram pistachenootjes, grof gehakt
- Pureer 75 gram van de aardbeien met de staafmixer tot een saus en zet apart
- Snijd de rest van de aardbeien in stukjes (houd vier aardbeien achter voor garnering)
- Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker
- Mix de yoghurt door de geslagen slagroom
- Breek de merengue in stukjes en spatel door het room-yoghurt mengsel
- Verdeel de helft van de aardbeien over vier glazen schaaltjes
- Verdeel hierover de helft van het room mengsel en vervolgens de helft van de aardbeiensaus
- Herhaal dit nog eens zodat er mooie laagjes ontstaan
- Strooi de gehakte pistachenootjes over de glaasjes en garneer met een mooie aardbei
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/eton-mess-yoghurt/
3.5.3208