LMF Eetweek: 2016 week 20

Het was weer een fijn weekje! Lekker weer, lekker gegeten en vooral lekker rustig aan gedaan. Van mij mogen alle weken er wel zo uitzien!

Maandag 16 mei
Er was nog een flink stuk quiche over van gisteren. Daar konden we vandaag lekker nog een keer van eten.
Lente quiche met courgette en geitenkaas 2
Dinsdag 17 mei
Vandaag was weer een lekker druk dagje. Eerst werken, dan de kinderen uit school halen en ’s middags met de kids naar zwemles. Vandaag hadden we eens geen pannenkoeken na de zwemles. Vanmiddag heb ik snel macaronisaus met kip in elkaar gedraaid. Die konden we dus lekker opwarmen toen we thuiskwamen.
2016eetweek20 di
Woensdag 18 mei
Nynke had vanmiddag een verjaardagspartijtje van een vriendinnetje. Zij ging eten in het pannenkoekenhuis, dus wilde Lucas natuurlijk ook iets lekkers. Het werd McDonalds. Normaal gesproken vind ik  McDonalds echt vreselijk, maar ik moet eerlijk toegeven dat de Maestro burger met Angus beef best goed te doen is.20160518_165404
Donderdag 19 mei
Er lag al een tijdje een scharrelkip in mijn diepvries die ik vandaag maar eens heb klaargemaakt. Ik heb hem gebraden in de oven met knoflook, citroen en rozemarijn. Hij was zo lekker dat ik het recept aankomende week met jullie ga delen.
2016eetweek20 do
Vrijdag 20 mei
Vandaag heb ik een half dagje gewerkt. De kinderen aten bij opa en oma. Voor Paul en mezelf heb ik een vers pakket gehaald bij AH. Ze verkopen daar pakketten met alle (verse) ingrediënten voor een bepaald gerecht erin. Eerder maakte ik al de zoete aardappelsoep en die was erg lekker. Nu heb ik de curry madras genomen. Ook heel erg geslaagd en lekker makkelijk!
2016eetweek20 vr
Zaterdag 21 mei
Vandaag hebben we de kinderen leren fietsen. Eerst hebben we fietshelmpjes voor ze gekocht en daarna was het oefenen. Na een paar uurtjes lukte het al aardig!
Qua eten hebben we het makkelijk gehouden vandaag. Gewoon een paar diepvriespizza’s in de oven gegooid en klaar!
2016eetweek20 za
Het toetje was ook makkelijk, maar wel heel erg lekker! Lucas en ik maakten samen Eton mess met aardbeien en yoghurt. Ik had twee kleine schaaltjes voor de kinderen gemaakt en twee grote voor Paul en mij. Je raadt het al… Paul en ik kregen de kleine schaaltjes!
eton mess 5
Zondag 22 mei
Vanmorgen is Paul even met de kinderen naar zijn oma geweest zodat ik kon bloggen. Vanmiddag hebben we weer geoefend met fietsen. Na een half uurtje konden Nynke en Lucas allebei alleen een rondje door de straat fietsen. Dat hebben natuurlijk gevierd met een ijsje!
Voor het avondeten hadden we worstjes met gebakken aardappels en spitskool met kerrie en crème fraîche.
2016eetweek20 zo