Met ouderwetse boterkoek zit je altijd goed.
En omdat het ook nog doodsimpel te maken is, mag dit recept gewoon niet in je repertoire ontbreken!
Het is alweer een paar weken geleden dat ik deze ouderwetse boterkoek gemaakt heb. Nu ik het recept zit uit te werken krijg ik meteen zin om er weer eentje de oven in de schuiven!
Voor de meeste dingen geldt dat ze gewoon lekkerder zijn als je ze zelf maakt. En voor ouderwetse boterkoek geldt dit zeker.
Zelfs de koek van de warme bakker kan niet tippen aan een boterkoek die vers uit je eigen oven komt!
Door een beetje citroenrasp toe te voegen geef je een fris tintje aan de koek waardoor hij nog lekkerder wordt.
Straks in december is boterkoek met speculaas trouwens ook heel lekker. Hiervoor deelde ik al eerder een recept.
- 350 gram boter
- 275 gram basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- rasp van 1 citroen
- 380 gram bloem
- 1 losgeklopt ei
- garneeramandelen
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een spring- of boterkoekvorm met bakpapier
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en kneed tot een samenhangend deeg
- Stort het deeg in de springvorm en druk met de handen stevig aan
- Bestrijk de koek met het losgeklopte ei en trek met behulp van een vork een mooi patroon in het deeg
- Garneer met de amandelen en schuif in de oven
- Laat de boterkoek in ongeveer 40 minuten gaar en mooi goudbruin bakken
- Boterkoek is het lekkerst als hij helemaal is afgekoeld.
Dag Marianne,
Ik volg je aanbevelingen op Twitter, maar bovenstaand recept bewijst dat je geen Koopmans Boterkoekbeslag nodig hebt. Werkt het ook met kristalsuiker i.p.v. de basterdsuiker?
Ontvang jij ook van mij aanbevelingen op Twitter, ik kan dat namelijk niet zien?
Groet,