Basiskoken #10: De beste boterkoek
- 350 gram boter
- 275 gram basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- rasp van 1 citroen
- 380 gram bloem
- 1 losgeklopt ei
- garneeramandelen
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een spring- of boterkoekvorm met bakpapier
- Doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een grote kom en kneed tot een samenhangend deeg
- Stort het deeg in de springvorm en druk met de handen stevig aan
- Bestrijk de koek met het losgeklopte ei en trek met behulp van een vork een mooi patroon in het deeg
- Garneer met de amandelen en schuif in de oven
- Laat de boterkoek in ongeveer 40 minuten gaar en mooi goudbruin bakken
- Boterkoek is het lekkerst als hij helemaal is afgekoeld.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-10-ouderwetse-boterkoek/
3.5.3226