boterkoek-met-speculaas-3

Boterkoek met speculaas

Met zelfgebakken boterkoek scoor je geheid pluspunten.
Door er een paar lepels speculaaskruiden aan toe te voegen maak je de boterkoek heel makkelijk decemberproof!

Boterkoek is heel makkelijk te maken. Het is echt een kwestie van alle ingrediënten afwegen, even kneden en hij kan zo de oven in.
Voor de lekkerste koek moet je alleen wel even geduld hebben. Boterkoek is op z’n lekkerst wanneer hij helemaal is afgekoeld, en dat duurt een paar uurtjes.

Zonder speculaaskruiden is deze boterkoek trouwens ook heel erg lekker. Vooral als je wat geraspte citroenschil door het deeg mengt.

boterkoek-met-speculaas-1boterkoek-met-speculaas-2

Speculaas boterkoek
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8-10 personen
Ingrediënten:
  • 380 gram bloem
  • 350 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 275 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • garneeramandelen
  • 1 losgeklopt ei
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Vet een bakvorm van ongeveer 20x20 cm in en bekleed met bakpapier
  3. Meng de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en speculaaskruiden tot een samenhangend deeg
  4. Druk het deeg in de bakvorm en duw goed aan
  5. Maak met een vork een ruitjespatroon in het deeg en druk in elk ruitje een garneeramandel
  6. Bestrijk de koek met het losgeklopte ei
  7. Laat de boterkoek in ca. 40 minuten gaar worden in de oven
  8. Laat de koek goed afkoelen en stevig worden voor het serveren

 

boterkoek-met-speculaas-4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

6 gedachten over “Boterkoek met speculaas”

  1. Hoi,

    wat zijn garneeramandelen en waar vind ik ze? Ik woon in België maar er is een AH in de buurt. Vind je ze daar onder deze naam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *