Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip 3

Pittige pasta met kip en romige knoflooksaus

Het mooie van pasta is dat je er op een makkelijke manier iets heel lekkers van kan maken.
Deze pasta met kip maakte ik op een vrijdag toen ik eigenlijk helemaal geen zin had om te koken.
Vrijdag is altijd mijn blogdag. Ik heb dan de hele dag het huis voor mezelf en dus duik ik meestal de keuken in voor LMF. Maar deze vrijdag had ik gewoon even geen zin om te koken. Het plan was om een stuk of vier recepten uit te werken, maar uiteindelijk is alleen het deze makkelijke, maar oh zo lekkere pasta met kip geworden!

Je kan natuurlijk alle soorten pasta gebruiken die je wilt.  Zelf vind ik volkoren pasta het lekkerst smaken bij rode pastasaus.

Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip 1 Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip 4

Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 300 gram spaghetti of andere pasta
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 300 gram tomaten passata
  • ½ theelepel chili vlokken
  • 50 ml room of kookroom
  • klein handje basilicum, grof gesneden
Bereiden:
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar
  2. Kruid intussen de blokjes kipfilet met de knoflookpoeder en paprikapoeder
  3. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de kip hierin gaar
  4. Neem de kip uit de pan en zet even apart
  5. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is
  6. Voeg de paprika toe en bak en paar minuten mee
  7. Doe de tomaten, passata en chili vlokken erbij en laat een paar minuten zachtjes doorkoken
  8. Roer de room en de kip door de saus en warm even mee
  9. Meng de gekookte pasta door de saus
  10. Roer vlak voor het opdienen de basilicum door de pasta

Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip 2

10 gedachten over “Pittige pasta met kip en romige knoflooksaus”

  1. Wij hebben hier van gesmuld, had wel (n.a.v. andere reacties hier) de hoeveelheden qua kruiden verdubbeld en er 2 kleine Maggi bouillonblokjes aan toegevoegd en dat bleek inderdaad een juiste zet.

  2. Wij vonden het lekker maar spagetti gekookt in 2 blokjes groentenbouillon en wat ruimer gestrooid met de kruiden. Weer eens een andere soort spagetti.

    1. Hoi Amber,
      Dat is wel vreemd.
      Ik heb het even nagekeken en hij staat niet getagd als lowcarb. Op Pinterest heb ik ook een categorie met low carb recepten, maar daar staat deze ook niet tussen.

  3. Ik heb deze recept van de week gemaakt wel heb ik een groenten bouillonblokje bij toegevoegd en het was heerlijk.
    De saus was inderdaad pittig en romig.
    Lekker smullen was het…

  4. Mij god zeg ik denk met 160 likes zal het wel lekker moeten zijn.. Vervolgens maak ik het precies zoals het er staat en het is gewoon niet te vreten. Amper smaak aan terwijl ik er nog extra smaak in gedaan had hmmm .. Volgende keer lekker op me eigen manier dit is zinloos alles weggegooid

    1. Hoi Wiemela,
      Wat jammer dat het niet lekker is geworden!
      De hoeveelheid knoflook en kruiden in het recept is echt genoeg om het gerecht smaak te geven. De saus is zelfs vrij pittig.
      Zou het kunnen dat je een koffielepel hebt gebruikt om de kruiden af te meten in plaats van een theelepel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *