LMF Eetweek: 2016 week 3

Het was even wennen voor mij deze week. Het was Lucas’ eerste volle week op school. Ik heb nu tussen half negen en twee het rijk alleen.
Ik moet het eerlijk toegeven… ik heb er best naar uit gekeken om wat meer mijn handen vrij te hebben. Maar toen ik hem maandag naar school bracht was het toch wel met een brok in mijn keel.
Lucas is mijn jongste. Nu hij ook elke dag naar school gaat is de peuter periode voor mij definitief voorbij.
Gelukkig vind hij het helemaal geweldig op school! Hij was aan het eind van de week natuurlijk wel helemaal kapot, dus we hebben er maar een lekker rustig weekend van gemaakt.
Verder hadden we deze week een gezellig familie etentje en een super luie zondag! Kijk je mee?

Maandag 11 januari:
We hebben  erg lekker gegeten vandaag. Gebraden beenham met gebakken aardappeltjes en boontjes.
wk3ma16
Dinsdag 12 januari:
Lucas en Nynke hebben me vandaag gezellig geholpen met koken. We hebben tomatenrijst met rookworst gemaakt. Lucas was verantwoordelijk voor het snijden van de worst. We hadden dus lekkere grote stukken worst deze keer!
wk3di16
Woensdag 13 januari:
Nynke mag vandaag pannenkoeken eten bij een vriendinnetje. Als zijn zus pannenkoeken krijgt, wil Lucas dat natuurlijk ook. Ik heb voor hem een grote spek pannenkoek gebakken. Paul en ik hebben voor onszelf wat lekkers besteld bij Wok to Go.
wk3wo16
Donderdag 14 januari
De laatste schooldag van de week. Morgen zijn de kinderen vrij. Dat is maar goed ook, want arme Lucas is helemaal gesloopt na vier dagen school! Gelukkig vond hij het heel leuk en wil hij volgende week weer graag terug!
Vandaag hadden we een heel lekker soepje. Bietensoep met feta en geroosterde hazelnoten. Het recept staat inmiddels online!
Soep van geroosterde biet met feta en hazelnoot 3
Vrijdag 15 januari:
De kinderen waren bij opa en oma vandaag en ze hebben daar ook gegeten.
Paul en ik hebben gegeten nadat de kinderen in bed lagen. Lekker rustig met z’n tweetjes! Ik maakte pasta met pittige tomaten-knoflooksaus en kip (recept). Een echte aanrader voor als je een makkelijke maaltijd op tafel wilt zetten!
Pittige pasta met romige knoflooksaus en kip 4
Zaterdag 16 januari:
Vandaag was het gezellig druk met eten. Mijn ouders en mijn broer kwamen eten en mijn twee neefjes waren er ook.
Ik heb een grote pan bolognese saus gemaakt en als toetje hadden we pavlova. Het recept voor die pavlova wil ik nog een beetje aanpassen, maar daarna deel ik hem zeker met jullie!
wk3za16 wk3za16 toetje
Zondag 17 januari:
Wat een lekker dagje! Vanmorgen lag er sneeuw, dus de kinderen hebben heerlijk buiten in de sneeuw gespeeld. ’s Middags hebben we gezellig filmpjes gekeken en spelletjes gedaan. Echt een lekkere, luie zondag!
Er was nog genoeg bolognese saus over van gisteren, dus qua eten koken had ik een makkie!