Pastasaus met kip uit de slowcooker

Met een slowcooker is lekker koken echt een makkie!
Deze super lekkere pastasaus kost je maar een klein kwartiertje.
Je hoeft alleen even de ingrediënten te snijden en in de pan te leggen. De slowcooker regelt de rest voor je!

Dit recept is genoeg voor een flinke pan vol pastasaus.
Wij hebben er met z’n vieren van gegeten en ook nog twee bakken ingevroren.
Dat is dus één keer werk en drie keer eten! Ideaal toch?


Pastasaus met kip uit de slowcooker
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6 personen
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 fles Sugocasa tomatensaus (of 650 ml passata)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 kleine winterwortel, geraspt of in kleine blokjes gesneden
  • ½ theelepel chili vlokken (of extra als je van pittig houdt)
  • 3 middelgrote kipfilets
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 eetlepel oregano
Bereiden:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook even aan
  2. Doe de ui en knoflook in de slowcooker en voeg alle andere ingrediënten (behalve de kipfilet) toe.
  3. Snijd de kip in grove stukken en leg bovenop de andere ingrediënten in de slowcooker
  4. Doe het deksel op de pan en zet hem op de lage stand voor 4 uur
  5. Als het goed is valt de kip nu makkelijk uit elkaar
  6. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en roer de door de saus
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout. Als je wilt kan je de saus wat pittiger maken door extra chili vlokken of cayennepeper toe te voegen
  8. Laat de saus nog een uurtje op de lage stand pruttelen voor je hem gaat serveren

Pastasaus met kip uit de slowcooker

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *