Makreelsalade

Vorige week kreeg ik een heerlijke gerookte makreel toegestuurd.
Daar moest ik natuurlijk iets extra lekkers mee maken!

Gerookte makreel vind ik dus echt onwijs lekker.
Gewoon op een broodje met wat mayo, door de pasta of in een maaltijdsalade bijvoorbeeld.
Of ik maak er makreelsalade van. Heerlijk op een toastje of een stokbroodje. Perfect voor bij de borrel of als lunch.


Makreelsalade is eigenlijk zo gemaakt.
Het is echt een kwestie van alles door elkaar mengen, even op smaak brengen en klaar.
Laat de salade wel even koud worden in de koelkast, dan smaakt hij het lekkerst.

Ik had nu een verse makreel liggen en dat is natuurlijk wel het allerlekkerst.
Kan je niet aan een verse makreel komen? Voor deze salade is gerookte makreelfilet uit de supermarkt ook helemaal prima!


Makreelsalade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 250 gram gerookte makreel
  • ½ rode ui, fijn gesnipperd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 flinke eetlepels fijngesneden augurk
  • 1 eetlepel vocht van de augurken
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel worcestersaus
Bereiden:
  1. Doe de makreel in een kom of bak en trek met twee vorken uit elkaar
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar
  3. Proef de salade en breng op smaak met peper en zout
  4. Voeg, als je de salade te droog vindt, wat extra olijfolie toe om het geheel wat smeuïger te maken

Makreelsalade

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren