Nu ik minder vlees probeer te eten komen er steeds vaker lichte groentegerechten op tafel.
En deze wraps waren echt een succesje hoor!
Wij aten deze wraps als avondeten, maar als lunch zouden ze ook prima kunnen.
Wraps met geroosterde groenten en harissa hummus
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
- 4 meergranen wraps
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 kleine aubergine
- 2 kleine uien
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel oregano
- snufje kaneel
- snufje cayennepeper
- Verse blaadjes koriander en munt, voor garnering
- Voor de hummus:
- blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 300 gram)
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 ½ theelepel harissa (Arabische sambal)
- 2 teentjes knoflook
- 6-8 eetlepels olijfolie
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de olijfolie met de komijn, oregano, kaneel en cayennepeper
- Snijd de groenten in repen en spreid uit op ene bakplaat
- Giet de olijfolie erover en hussel alles door elkaar zodat de groenten goed bedekt zijn met de kruidenolie
- Laat de groenten ca. 30 minuten roosteren in de oven tot ze gaar en zacht zijn
- Schep ze halverwege even om
- Maak intussen de hummus door alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde pasta te mengen. Voeg, als je de hummus te dik vindt, wat extra olijfolie toe.
- Verdeel de hummus over de wraps en smeer uit tot ca. 1 cm van de rand
- Verdeel de geroosterde groenten over de wraps, besprenkel met olijfolie en garneer met de verse koriander en muntblaadjes