winter station

Winter Station: Culinair genieten tussen historische treinen + winactie!

Vandaag heb ik een hele leuke tip voor een gezellig en culinair familie-uitje in de kerstvakantie!
Ieder jaar wordt er in het Spoorwegmuseum in Utrecht het familie event “Winter Station” georganiseerd. Dit jaar krijgt het event een extra culinair tintje.

Een dagje Spoorwegmuseum is elke dag van het jaar al een leuk dagje uit, maar van 19 december tot 3 januari wordt het extra bijzonder!
Het Spoorwegmuseum wordt prachtig winters aangekleed en er zijn  tal van leuke activiteiten.
Zo is er een ijsbaan van 500 m2 (schaatsen zijn gratis te leen), een antieke draaicarrousel, live muziek, kinderactiviteiten en….. heel veel lekker eten!
Het Spoorwegmuseum - Winter Station 2
Culinair
Dit jaar wordt er extra veel aandacht besteed aan culinaire activiteiten. Overal op Winter Station is lekkere, winterse kost te vinden. Er is bijvoorbeeld erwtensoep, ‘koek en zopie’, vers gebakken poffertjes, Glühwein, warme wafels en nog veel meer!

Buiten is een sfeervol verlicht plein waar kastanjes worden geroosterd en elke dag wordt er ’s avonds een winterse barbecue gehouden.
Ook kun je meedoen aan een speciale kerstetiquette les in de Koninklijke Wachtkamer.

wagon Lits

Hoogtepunt dit jaar is het antieke restauratierijtuig Wagon Lits uit 1943. De Compagnie Internationale des Wagons Lits bood luxe treinreizen aan door heel Europa. Deze wagon maakte daar deel van uit. Bezoekers van Winter Station kunnen dineren in dit luxe rijtuig, waar culinaire stamppotten zullen worden geserveerd.

Voor meer informatie en een leuk filmpje over Winter Station kan je terecht op hun website.


Winnen!
Lijkt het je leuk om deze kerstvakantie een bezoekje aan Winter Station te brengen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik mag namelijk iemand blij maken met vier toegangskaarten ter waarde van €16,- per stuk!

Dit moet je doen om te winnen:
Like de facebookpagina’s van Lovemyfood en Het Spoorwegmuseum en laat in een reactie (op facebook) weten waarom jij de kaarten moet winnen.

De winactie loopt tot en met maandag 21 december. Dinsdagochtend maak ik de winnaar bekend via Facebook. De winnaar ontvangt ook een privébericht.

 

Deze winactie is tot stand gekomen in samenwerking met Het Spoorwegmuseum. Zie de disclaimer voor meer informatie.

 

Bewaren