Tosti uit de pan met cheddar, spek en avocado

Op Pinterest zie ik ze regelmatig voorbij komen. Foto’s van ‘grilled cheese sandwiches’ waar het water je van in de mond loopt. Ik vond het dan ook hoog tijd worden voor mijn eigen versie: een tosti uit de pan met cheddar kaas, gebakken spek, ui en avocado!

Voor mijn kinderen maak ik regelmatig tosti’s als lunch. Omdat we geen tosti ijzer hebben komen de tosti’s bij ons altijd uit de koekenpan. Tosti’s bakken in een koekenpan is heel makkelijk en snel te doen. Gewoon een klein beetje boter of olie warm laten worden en de tosti twee minuutjes aan beide kanten op laag vuur warm laten worden tot de kaas gesmolten is.

Ik maakte deze tosti op een dag dat ik het ontbijt had overgeslagen. Tegen lunchtijd rammelde ik dus echt van de honger. Gelukkig was deze tosti zo gemaakt. Je kunt gewoon één pan gebruiken die je tussendoor niet af hoeft te wassen. De tosti bak je gewoon in het spekvet, daar wordt hij alleen maar lekkerder van!

Nu heb ik avocado en rode ui gebruikt, maar zo’n pan tosti is ideaal om overgebleven eten op te maken. Je zou bijvoorbeeld ook restjes gebakken kipfilet, paprika of tomaat kunnen gebruiken, of rauwe ham en mozzarella met een beetje pesto…. mogelijkheden genoeg!

pan tosti met cheddar en avocado 2

Tosti uit de pan met cheddar, spek en avocado
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
 • 4 witte boterhammen
 • 4 plakjes cheddar smeltkaas
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
 • 1 avocado, in plakjes
 • wat boter of olijfolie
Bereiden:
 1. Verdeel de cheddar kaas over twee boterhammen
 2. Bak de plakjes ontbijtspek even in een koekenpan tot ze bruin beginnen te worden
 3. Leg de plakjes spek op de boterhammen met kaas
 4. Bak de ui ringen even aan tot ze zacht beginnen te worden en verdeel over de belegde boterhammen
 5. Verdeel nu de avocado over de boterhammen en leg de andere boterhammen er bovenop
 6. Verhit een klein beetje olijfolie of boter in de koekenpan
 7. Bak de tosti’s op laag vuur aan beide kanten ca. 2 minuten tot de kaas is gesmolten en het brood aan de buitenkant krokant is.