LMF Eetweek: 2015 week 42

De herfst is begonnen en dat hebben we gemerkt ook deze week! Paul en ik kregen allebei griep en Nynke voelde zich ook al niet lekker. Gelukkig hebben we wel lekker gekookt en goed gegeten en zijn er weer een paar lekkere recepten bijgekomen!

Maandag 12 oktober
Vandaag heb ik tomatenrijst met rookworst gemaakt. De kinderen zijn er gek op en er zitten lekker veel verse groenten in. Die verse groenten kunnen we wel gebruiken, want Paul heeft de griep te pakken.
wk42 ma
Dinsdag 13 oktober
Paul blijft vandaag in bed om uit te zieken. Tussen de middag heb ik een grote pan groentesoep gemaakt. De kinderen eten ’s avonds een restje tomatenrijst met rookworst. Paul en ik eten soep met een broodje.
wk42 di
Als toetje heb ik speculaas crumble met appel en custard gemaakt. Hij was erg lekker, maar ik wil het recept toch nog een beetje aanpassen voor ik het ga posten op LMF. Binnenkort meer dus….!
wk42 di toetje
Woensdag 14 oktober
Paul blijft vandaag nog een dagje thuis. Nynke is naar school en Lucas gaat naar opa en oma, dus heb ik de tijd om lekker de keuken in te duiken. Ik heb een super lekkere quiche gemaakt met gebakken spek, ui en pittige cheddar kaas. Die eten we ook als avondeten, met een kop soep die over is van gisteren.
wk42 wo
Donderdag 15 oktober
Paul voelt zich nog niet echt lekker. Hij is wel weer aan het werk gegaan, maar maakt er een kort dagje van vandaag. Nynke komt moe en hangerig uit school en ik voel me ook grieperig. We besluiten lekker patat te halen en eten heerlijk met z’n viertjes op de bank voor de tv.
wk42 do
Vrijdag 16 oktober:
Nynke blijft vandaag thuis van school. Ze gaat gezellig met haar broertje mee naar opa en oma vandaag. Normaal gesproken is vrijdag mijn blogdag, maar vandaag heb ik het even lekker rustig aan gedaan. Voor de lunch heb ik een extra gezond soepje voor mezelf gemaakt en verder heb ik heerlijk op de bank gelegen Netflix kijken en fruit smoothies drinken!
wk42 vr
Zaterdag 17 oktober
Het heeft vandaag bijna de hele dag geregend, dus hebben we het binnen maar gezellig gemaakt. We hebben met de kinderen pepernoten gebakken, smoothies gemaakt en gezellig filmpjes gekeken en spelletjes gedaan.
Aan het einde van de middag begin ik af te knappen. Toch de griep te pakken. Terwijl ik even in bad ga zorgt Paul voor het eten. We hadden filetlapjes met ovenfrites en rauwkost.
wk42 za
Zondag 18 oktober:
Paul neemt de kinderen mee naar zijn oma zodat ik even rustig aan kan doen. Ik heb deze post geschreven en toen ben ik lekker met een kop hete gemberthee onder een dekentje op de bank gekropen.
We doen qua eten lekker makkelijk vandaag en gooien pizza’s in de oven. Mini pizza’s voor de kids en grote pizza voor Paul en mij!
wk42 zo