Fajitas is een ideale maaltijd voor warme dagen. Lekker licht en snel klaar.
Vooral met deze tropische temperaturen vind ik zomerse ovengerechten heerlijk.
Deze kip fajitas is echt perfect voor op een hete zomerdag.
Je hoeft alleen alles in reepjes te snijden, even kruiden en je schuift de boel zo de oven in.
Het is wel een lekker pittig gerechtje. Een flinke klodder zure room of guacamole om de boel wat af te koelen is zeker geen overbodige luxe!
Als je het wat minder pittig wilt maken kan je er het beste minder chilipoeder doorheen doen of een deel van de chilipoeder vervangen door paprikapoeder.
Kip fajitas uit de oven
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
- ca. 450 gram kipfilet
- 2 paprika’s
- 1 grote ui
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel gedroogde koriander
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 grote teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- kleine tortilla wraps
- sap van 1 limoen
- Optionele toppings: verse koriander, zure room, avocado, guacamole, geraspte kaas, tomaat, lente uitjes, of wat je maar lekker vindt!
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de paprika’s in reepjes en de ui in halve ringen. Leg de groenten op een bakplaat
- Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 1 cm dik
- Hak de knoflook fijn en meng door de kipreepjes
- Leg de kipreepjes op de gesneden groenten
- Meng de komijn, paprikapoeder, koriander, chilipoeder en wat zout en strooi dit over de kip
- Voeg twee eetlepels olijfolie toe en hussel alles met je handen door elkaar om de kruiden goed te verdelen
- Laat de fajitas in ca. 20-25 minuten gaar worden in de oven. Schep halverwege om
- Verpak de tortilla wraps in alufolie en laat de laatste 5 minuten mee warmen in de oven
- Schep de limoensap door de fajitas en vul de wraps met het kipmengsel
- Serveer met je favoriete topping(s)