LMF eetweek: 2016 week 37

We konden deze eetweek nog even heerlijk van de zomer genieten.
Normaal gesproken komen bij mij rond deze tijd de eerste herfst stoofpotjes op tafel, maar het was echt geen weer om in de keuken staan. In plaats van herfstpotjes aten we deze week lekker makkelijk en licht.

Maandag 12 september:
We zijn de week lekker zomers begonnen met fajitas uit de oven. Echt lekker en zo klaar! Het recept staat inmiddels online.
kip-fajitas-uit-de-oven-2
Dinsdag 13 september:
Het was vandaag wel weer erg warm hoor! Vanmorgen heb ik eerst gewerkt. Toen was het, zoals iedere dinsdag, kids ophalen en door naar zwemles.
Het plan was om gewoon te koken, maar met deze temperaturen vond ik een patatje een prima idee!
eetweek-2016-wk37-di
Woensdag 14 september
Het was vandaag nog warmer dan gisteren. Eigenlijk geen temperatuur om te koken, maar twee dagen achter elkaar bestellen is toch wel een beetje overdreven. Er lag nog verse worst in de koelkast die op moest, dus dat werd het vandaag. De aardappels had ik nog willen bakken, maar na twintig minuten achter mijn bloedhete fornuis vond ik het wel prima. Gekookte aardappels zijn ook lekker!
eetweek-2016-wk37-wo
Donderdag 15 september
De laatste echt warme dag van deze zomer. Daar moesten we natuurlijk nog even van genieten! Na schooltijd zijn we naar een waterspeeltuin net over de grens in Duitsland geweest.
Voor het avondeten heb ik Marokkaanse couscous gemaakt. Het recept deel ik binnenkort!
eetweek-2016-wk37-do
Vrijdag 16 september
Het plan was om vandaag een Chinees gerechtje met garnalen te maken voor LMF. Na mijn werk ging ik naar de AH liep om de ingrediënten te halen. Ik kwam thuis met koelverse pizza en een lekkere fles Chardonnay om het weekend te vieren.
Die garnalen komen volgende week wel!
eetweek-2016-wk37-vr
Zaterdag 17 september
Vandaag was een lekker rommeldagje. De mannen hebben thuis geklust en Nynke en ik hebben wat leuke spulletjes en cadeautjes gekocht.
Er stonden speklapjes op het menu, maar die waren zo aangebrand (zeg maar gerust verkoold) dat ze echt niet meer te eten waren. We hadden dus alleen krieltjes met rauwkost vanavond.
eetweek-2016-wk37-za
Gelukkig lag er vanmiddag een proefpakketje van Kaasuitkollum.nl in de bus. Dat maakte de verkoolde speklapjes weer een beetje goed.
eetweek-2016-wk37-za-kaas
Zondag 18 september
We zijn met de hele familie naar Dinoland in Zwolle geweest vandaag. Echt een aanrader voor als je jonge kinderen hebt! De kinderen hebben zich de hele dag vermaakt.
Voor attractiepark begrippen kan je er ook nog eens prima eten. Ik ging voor de veloci-wrap-tor. Een grote wrap van pizzadeeg met kip.
eetweek-2016-wk37-zo

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren