Voor afgelopen zaterdagavond had ik lekker een flinke bak hummus gemaakt, toen ik erachter kwam dat ik niets in huis had om mee te dippen. Gelukkig lag er een pak wrap tortilla’s in de kast!
Eerder maakte ik al tortilla cups van wrap tortilla’s. Eigenlijk zijn dit ook een soort tortilla chips, alleen in een andere vorm.
Nu heb ik de wraps op een bakplaat gebakken in plaats van een muffin vorm te gebruiken. De baktijd en oventemperatuur zijn hetzelfde als die van de tortilla cups.
Homemade tortilla chips zijn in een mum van tijd gemaakt en echt véél lekkerder dan de tortilla chips die je in de winkel koopt!
Het voordeel van je eigen tortillachips maken, is dat je ze naar je eigen smaak kunt kruiden. Ik wilde ze deze keer gebruiken om mee te dippen, dus heb ik er alleen wat zeezout opgedaan. Maar je kunt ze ook kruiden met bijvoorbeeld zeezout en rozemarijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, of wat je maar lekker vindt!
Overgebleven tortilla chips blijven in een goed afgesloten bak zeker nog twee dagen knapperig.
- 1 pak wrap tortilla’s
- Olijfolie
- Zeezout
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd de tortilla’s met een scherp mes in puntjes
- Leg de tortilla puntjes zo op de bakplaat dat ze elkaar niet overlappen
- Bestrijk ze licht met olijfolie en bestrooi met zeezout
- Laat ze in ca. 7-8 minuten lichtbruin en knapperig worden
Een gedachte over “Homemade: Tortilla chips”
Reacties zijn gesloten.