Spruitjes… Als kind vond ik ze echt vreselijk!
Bij de geur alleen al liepen me de rillingen over mijn rug.
Nu vind ik ze heerlijk en vinden mijn eigen kinderen ze vreselijk. Grappig hoe je smaak blijkbaar veranderd naarmate je ouder wordt.
Veel mensen houden niet van spruitjes omdat ze een wat bittere smaak hebben.
Geroosterde spruitjes zijn juist wat zoeter van smaak en daardoor minder bitter.
Dus heb je een spruitjes-hater in de familie? Dan kan ik je dit recept zeker aanbevelen!
Geroosterde spruitjes met knoflook en citroen
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kg spruitjes
- sap van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels olijfolie + extra
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schoon de spruitjes en halveer ze
- Hak de knoflook fijn
- Schep de spruitjes om met de olijfolie, knoflook en citroensap
- Spreid de gehalveerde spruitjes uit op een bakplaat en bestrooi met peper en zout
- Laat de spruitjes in ongeveer 20-25 minuten gaar roosteren in de oven. Schep ze halverwege even om
- Besprenkel geroosterde spruitjes voor het serveren met wat extra olijfolie en nog een beetje citroensap
Hoi ,
Ga je spruitjes zeker proberen !
Ik roerbak de spruiten meestal samen met paprika en knoflook en met rode ui is ook echt heerlijk ,
Leuk Cobi, ben benieuwd wat je van de spruitjes vindt.
Jouw recept klinkt ook heerlijk! Ik heb het op mijn to-cook lijstje gezet! 😉
Een poos geleden heb ik ervaren om spruitjes te frituren.
Wat een ontdekking!
Zo heb ik ze nog nooit gegeten.
Dus graag ga ik jouw ‘geroosterde spruitjes’ ervaren.
Van mijn jeugd kan ik mij herinneren dat de spruitjes die mijn moeder ons voorzette prima smaakten.
Ons huis stonk nooit naar het koken van spruitjes.
Ze kookte de spruitjes niet te lang en ook niet met al te veel water. Dat in grote tegenstelling als mijn tante spruitjes kookte.
Het hele huis stonk, en de spruitjes lagen, in mijn ogen, urenlang in het kokende water. Die dag speelde ik dan met mijn neef ergens anders, maar niet bij hem thuis. 🙁
Ja, die spruitjeslucht is precies waarom ik ze als kind niet lustte, Gerard! 😉
Gefrituurde spruitjes?? Klinkt heel interessant! Haal je ze dan eerst door een beslagje of gaan ze zo de frituur in?