LMF Eetweek: 2017 week 3

Terwijl ik deze eetweek zit uit te werken zie ik pas dat er deze week maar weinig foto’s zijn.
Ik heb het mezelf dan ook lekker makkelijk gemaakt met koken.
Ik heb twee keer voor twee dagen gekookt en ook de snack- en lunchgerechtjes bleven uit deze week.
Een makkelijk weekje, maar wel met lekker eten! Kijk je mee?

Maandag 16 januari / Dinsdag 17 januari
Vandaag heb ik meteen voor twee dagen gekookt.
De kinderen hebben op dinsdagmiddag zwemles en vanaf deze week  ook nog op verschillende tijden. Dat betekend dus dat ik mijn dinsdagmiddagen voorlopig op het zwembad mag doorbrengen.
Minder tijd om te koken dus. Een dagje vooruitkoken is dan erg handig!
Met tomatenrijst met rookworst maak ik ze hier altijd erg blij en het smaakt een dagje later ook nog heel goed.
eetweek 2017 wk1 ma di
Woensdag 18 januari
Het werd weer eens tijd voor een nieuw groenterecept. Ik maakte geroosterde spruitjes met knoflook en citroen.
De kinderen kregen doperwtjes, want spruitjes krijg ik er met geen  mogelijkheid in.
We aten er gebakken aardappels en gebraden beenham bij.
eetweek 2017 wk1 wo

Donderdag 19 januari / Vrijdag 20 januari
Het plan voor vanavond was eigenlijk stamppot zuurkool, maar Jumbo had een mooie combi-aanbieding voor aardappels, uien en winterpeen.
Hutstpot dus! Erg lekker met een balletje gehakt erbij!
Vrijdag heb ik gewerkt en aten de kinderen bij opa en oma.
Paul en ik hadden nog een prakje hutspot over, dus koken was een makkie vandaag. Even opwarmen, rookworst erbij en klaar!
eetweek 2017 wk1 do-vr
Zaterdag 21 januari
Gisteren hebben we op mijn werk uitgebreid geluncht met een enorme Chinese rijsttafel.
Er was nog zoveel over dat ik een bak ajam pangang mee naar huis kreeg. Die heeft Paul vanavond gegeten met rijst.
Voor mezelf heb ik weer eens champignonsoep met port en spekjes gemaakt. Die had ik al zo lang niet meer gegeten. Echt heerlijk!
eetweek 2017 wk1 za
Zondag 22 januari
Vanmorgen begon goed met een lekker ontbijtje dat de kinderen hadden gemaakt.
Daarna heb ik even gewerkt en vanmiddag zijn we lekker naar buiten gegaan om van het zonnetje te genieten.
Vorige week hebben we een flinke bak bolognesesaus ingevroren en dat kwam me vandaag goed van pas ;-). Weer een makkie dus, maar wel heel erg lekker!
eetweek 2017 wk1 zo

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “LMF Eetweek: 2017 week 3”

  1. ben benieuwd naar je ’tomatenrijst’
    wij eten vaak wat we hier dan noemen ‘lekkere rijst’ is eerst gebakken en daarna gegaard in bouillon in oven. hier gaat dat er soms met bakken doorheen. gewone witte rijst eten we nooit.
    hoe maak jij dan de tomatenrijst, want die ziet er ook niet droog uit.

    1. Hoi Ingrid,
      Ik maak tomatenrijst door de rijst eerst te bakken met tomatenpuree en er dan precies genoeg bouillon an toe te voegen om de rijst droog te laten koken.
      Ik heb de link naar het recept toegevoegd aan de tekst.

Reacties zijn gesloten.