Eet jezelf mooi: tips voor een mooiere huid door de juiste voeding

Gezond eten is goed voor je. Dat wist je natuurlijk allang! Maar wist je ook dat voeding heel veel invloed kan hebben op hoe je huid eruit ziet?
Eet jezelf mooi met deze tips van gast blogster Anita Mulderij!


Onze huid is ons grootste orgaan. Het is dan ook belangrijk om er goed voor te zorgen. Bijvoorbeeld met behulp van een voedende crème of erop letten dat je niet te vaak in de volle zon zit (en je dan ook goed insmeren met een hoge factor). Maar wist je dat een goede verzorging van de huid van binnen begint?

De binnenkant
Nu kun je je afvragen: mijn huid is toch alleen zichtbaar aan de buitenkant? Dat klopt. Maar veel interne factoren hebben invloed op hoe gezond en stralend je huid er van buiten uitziet. Vermoeidheid, stress, darmklachten, een verzwakt immuunsysteem. Hoe je je van binnen voelt, straal je uit naar buiten. Veel slaap en genoeg ontspanning zijn daarbij belangrijk. Maar ook het eten van de juiste voeding kan een enorm effect hebben.

mooie huid

Weet wat je eet
Soms hebben mensen last van een onrustige huid, met veel pukkeltjes en schrale plekjes. Een crème kan tijdelijk werken, maar na een tijdje lijkt het weer terug te komen. Hoe kan dat? Vaak hebben we niet door dat ons voedingspatroon enorm veel invloed heeft op de staat van je huid. Mis je bepaalde belangrijke voedingsstoffen of ben je misschien ergens allergisch voor?

Eet jezelf mooi!
Wat moet je eten zodat je huid weer mooi en stralend wordt? Volg deze tips.

1. Eet zo natuurlijk en koolhydraatarm mogelijk.
Hiervan word je huid vanzelf een stuk rustiger, omdat natuurlijke voedingsmiddelen niet allerlei toegevoegde rommel bevatten. Daarnaast is een koolhydraatarm voedingspatroon beter, omdat je daardoor meer gezonde vetten en groenten en minder suikers gaat eten. Gezonde vetten en groenten laten je huid stralen. Denk maar aan de vetten en de vitamine E die in avocado zitten. Eet het liefst elke dag een halve avocado.
avocados
2. Laat zuivel staan.
Zeker wanneer je een erg gevoelige huid hebt en regelmatig last hebt van acne of andere huidproblemen. Allergie voor zuivelproducten is namelijk vaak te zien op de huid. Je zal merken dat je huid snel gladder en rustiger wordt als je zuivel eens een tijdje weg laat.

3. Drink elke dag een groene smoothie.
Dit is niet alleen een makkelijke manier om in korte tijd veel van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Het zorgt er ook voor dat je huid een boost krijgt. Als je elke dag begint met een groene smoothie, merk je al heel snel dat je huid er stralender en rustiger uit gaat zien!
groene smoothie
4. Drink voldoende water.
Dat doet wonderen. Veel mensen vergeten elke dag voldoende water te drinken, of drinken veel koffie en frisdranken. Daar krijg je een doffe huid van. Laat frisdrank staan en beperk het drinken van koffie tot maximaal twee kopjes per dag. Drink in plaats daarvan alleen maar water of kopjes verse kruidenthee. Je kunt ook je glas water een opfrisser geven met een schijfje citroen of limoen. Dat werkt reinigend, smaakt fris en is gezond!

3x smaakwater

Foto’s: Pixabay/Lovemyfood.nl