Curry met zoete aardappel

Je zet met deze vegetarische curry echt een exotische maaltijd op tafel. Toch is dit gerecht makkelijk te maken met producten die gewoon in iedere supermarkt te krijgen zijn.

Vorige week heb ik in een opwelling een stuk of vijf zoete aardappels meegenomen in de supermarkt. Eenmaal thuisgekomen kon ik maar geen lekker recept bedenken wat ik ermee wilde maken.
Zoals altijd bij gebrek aan inspiratie, zocht ik mijn toevlucht tot Pinterest. Zo kwam ik terecht op de Amerikaanse blog One Ingredient Chef van Andrew Olson, waar ik dit heerlijke recept tegen kwam.
Normaal gesproken post ik alleen mijn eigen recepten, maar dit recept is zo waanzinnig lekker dat ik het gewoon met jullie móest delen!

De curry is in het begin een beetje dun en licht van kleur, maar als hij een half uurtje heeft staan pruttelen wordt hij een stuk dikker en donkerder.
Hij smaakt het lekkerst met (basmati)rijst of met naanbrood. en gegarneerd met een beetje peterselie.

Enjoy!

Curry met zoete aardappel en kikkererwten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • Stukje gember van ca. 1,5 cm, geraspt
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes van ca. 1x1 cm
  • Blikje kokosmelk (400 ml)
Bereiden:
  1. Verhit wat olie in een grote hapjespan
  2. Fruit hierin de uit tot hij zacht wordt
  3. Voeg de knoflook en peper toe en bak even mee
  4. Voeg de kruiden toe en laat een minuut of vier zachtjes pruttelen
  5. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, zoete aardappel en kokosmelk toe
  6. Laat op laag vuur ca. 50 minuten pruttelen tot de zoete aardappel zacht is en de saus wat dikker en donkerder is geworden.
  7. Voeg naar smaak zout en eventueel nog wat van de andere kruiden toe

curry met zoete aardappel2

Een gedachte over “Curry met zoete aardappel”

  1. Ziet er erg lekker uit!!
    Kan deze curry ook in de crock pot worden gemaakt?
    En moeten er dan aanpassingen worden gedaan?

Reacties zijn gesloten.