LMF Eetweek: 2015 week 5

In Eetweek #5 zijn er weer een paar lekkere gerechten bijgekomen, waaronder een vegetarische curry met zoete aardappel en een heerlijke salade met mango.  Ook heb ik ontdekt  wat je met chocolade-havermelk kunt doen. Kortom: een prima eetweekje!

Maandag 26 januari
08.00 uur: De bedoeling was cruesli met yoghurt te eten. Maar aangezien het laatste beetje yoghurt door dochter Nynke in beslag werd genomen, werd het cruesli met melk. Ook lekker!
wk 5 ma ontbijt
12.15 uur:  Lucas mocht kiezen wat we voor de lunch gingen eten. Natuurlijk werd het tosti! Zoals gewoonlijk uit de koekenpan. Misschien moet toch maar eens een tosti ijzer aanschaffen….
wk 5 ma lunch
17.00 uur: Lekker weer eens Hollandse pot vandaag! Schnitzels met gebakken aardappels en spruitjes.
wk 5 ma diner
Dinsdag 27 januari
08.50: De kinderen zijn weggebracht. Om 09.15 moet ik weer bij Lucas op het kinderdagverblijf zijn voor het jaargesprek. Ik werk snel een paar rijstwafels met kaas weg voor ik weer de deur uit ren.
wk 5 di ontbijt
12.30 uur Zaterdag  heb ik bij de Jumbo een pak Oatly meegenomen. Havermelk met chocoladesmaak. Geen idee wat ik ermee kon, maar ik móest het gewoon meenemen om uit te proberen.
Voor de lunch heb ik vandaag een smoothie gemaakt met Oatly, banaan en een halve avocado. Superlekker!!
wk 5 di lunch
17.45 uur: Vandaag heb ik de goulash van mijn oma eens in de crockpot gemaakt. Héérlijk! Het recept staat al online!
crockpot goulash1
Woensdag 28 januari
09.00 uur: Na het succes van de smoothie die ik gisteren als lunch heb gemaakt,  heb ik vandaag havermoutpap gemaakt met chocolade Oatly en banaan. Geen slecht begin van de dag!
wk 5 wo ontbijt
12.00 uur: Er was een halve avocado overgebleven van de smoothie van gistermiddag. Deze prak ik lekker op crackers met kipfilet. Yummmm!!!
wk 5 wo lunch
17.30 uur: Vandaag eten we lekker een patatje bij mijn schoonouders. Heerlijk met een berenhap pinda!!
wk 5 wo diner
Donderdag 29 januari
09.00 uur: Lucas wil graag iets in de mixer maken. We ontbijten dus met een smoothie van sinaasappelsap, kiwi, banaan, bessen, havermout en een beetje honing.
wk 5 do ontbijt
12.30 uur: Terwijl Lucas twee kaasbroodjes wegwerkt, trakteer ik mezelf op een heerlijk broodje filet met uitjes!
wk 5 do lunch
17.45 uur: Er was nog meer dan genoeg goulash over van dinsdag. Deze hebben we opgewarmd en nog een keer van gegeten.

Vrijdag 30 januari
10.00 uur: Een laat ontbijt voor mij vandaag. de kinderen zijn bij opa en oma, dus ik heb het rijk alleen. Er was weinig in huis, dus ik moest boodschappen doen voor ik kon ontbijten.
Ik heb een kant en klaar ontbijtje meegenomen in de supermarkt vandaag….
wk 5 vr ontbijt
13.00 uur: Ik had vandaag veel willen koken voor LMF, maar ik kom maar moeilijk op gang. Nadat ik de curry voor vanavond heb opgezet smeer ik lekker twee speltcrackers met geitekaas. Eerst maar eens even rustig lunchen….
wk 5 vr lunch
19.30 uur: Paul en ik eten nadat de kinderen in bed liggen. Dit doen we vaak op vrijdag. Lekker rustig eten met z’n tweetjes.
Van al mijn kookplannen is vandaag niet veel terecht gekomen. Uiteindelijk heb ik alleen curry met zoete aardappel gemaakt. Deze was trouwens wel superlekker!
wk 5 vr diner
Zaterdag 31 januari
13.30 uur: Het was een hectisch ochtendje. De kinderen logeren vandaag bij opa en oma. Paul en ik hebben kaarten voor Najib Amhali voor vanavond, dus we gaan lekker een avondje uit.
Direct nadat de kinderen door opa en oma zijn opgehaald komt een elektricien kabels leggen.
Zowel ontbijt als lunch schieten erbij in vandaag.
Pas om half twee  halen Paul en ik de schade in met een (super lekkere!!) salade met gerookte kip en mango.
wk 5 za lunch
18.30 uur: Snel een diepvriespizza wegwerken en dan…. op naar Najib!
wk 5 za diner
Zondag 1 februari:
10.30 uur: Yes! Uitslapen! Dat gebeurt niet vaak hier thuis. Nadat we rustig wakker zijn geworden en een paar koppen koffie hebben gedronken, bak ik American pancakes met tarwemeel en karnemelk.
wk 5 zo brunch

17.00 uur: Met zijn tweeën hebben we vanmorgen een stapel pancakes voor vier personen weggewerkt. De lunch hebben we dus maar overgeslagen!
Paul heeft vandaag gekookt. Gebakken aardappels met worstjes. Ik vind het helemaal niet erg om te koken, maar het is ook wel lekker om een keer zo aan te kunnen schuiven! wk 5 zo diner