Curry met zoete aardappel en kikkererwten
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- Stukje gember van ca. 1,5 cm, geraspt
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje tomatenblokjes
- 500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes van ca. 1x1 cm
- Blikje kokosmelk (400 ml)
- Verhit wat olie in een grote hapjespan
- Fruit hierin de uit tot hij zacht wordt
- Voeg de knoflook en peper toe en bak even mee
- Voeg de kruiden toe en laat een minuut of vier zachtjes pruttelen
- Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, zoete aardappel en kokosmelk toe
- Laat op laag vuur ca. 50 minuten pruttelen tot de zoete aardappel zacht is en de saus wat dikker en donkerder is geworden.
- Voeg naar smaak zout en eventueel nog wat van de andere kruiden toe
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/curry-met-zoete-aardappel/
3.2.2925