Deze choco-karamel koekjes zijn echt verraderlijk lekker!
En omdat ze zo lekker klein zijn blijf je er maar van eten.
Ik heb ze gemaakt om als cadeautje te geven. Gelukkig heb ik een dubbele portie gemaakt, want ze werden meteen door man en kinderen in beslag genomen.
Voor de karamel gebruik ik het liefst de fudge van Lonka.
Deze fudge werkte eerder al goed in mijn karameltaartje en ook in deze koekjes ging het helemaal prima.
Je vindt de fudge gewoon in de supermarkt bij de snoepafdeling.
Choco-karamel koekjes
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 24 stuks
Ingrediënten:
- 160 gram zachte boter
- 100 gram suiker
- 200 gram bloem
- 2 eidooiers
- 1 tl vanille extract
- 125 gram zachte vanille fudgeblokjes (Lonka)
- 3 eetlepels slagroom of melk
- 125 melkchocolade
Bereiden:
- Mix de boter, suiker, bloem, eidooiers en vanille goed door elkaar en kneed er een samenhangend deeg van
- Zet het deeg minstens een half uur in de koelkast om stevig te worden
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier
- Draai 24 balletjes van het deeg en leg deze met een tussenruimte van ca. 1.5 cm op een bakplaat
- Druk met je duim of een klein lepeltje kuiltjes in het deeg waar straks de vulling in moet komen
- Bak de koekjes in ca. 8-10 minuten gaar. Wanneer ze net uit de oven komen zijn de koekjes nog wat zacht. Als het nodig is, kan je nu de kuiltjes in het midden van de koekjes voorzichtig nog iets dieper maken. Laat de koekjes wat afkoelen terwijl je de vulling maakt
- Doe de fudgeblokjes en de slagroom samen in een kommetje en laat in de magnetron smelten. Zet de magnetron eerst een minuut op 600W. Roer even door herhaal dit telkens 30 seconden tot je een vloeibare karamel hebt
- Vul de kuiltjes in de koekjes met de karamel
- Laat nu de chocolade smelten op dezelfde manier als je met de fudge hebt gedaan. Eerst een minuut op 600W, even roeren en daarna met 30 seconden tegelijk tot de chocolade gesmolten is
- Verdeel de chocolade met een eetlepel over de koekjes. Zet de koekjes een half uurtje in de koelkast om de karamel en de chocolade te laten uitharden
Hoi. Lijken me erg lekkere koekjes. Misschien rare vraag is het biscuit van de koekje zacht of hard? Chantalle
Hoi Chantalle,
De biscuit wordt lekker knapperig. Het lijkt wel wat op het biscuit van een Twix reep. 😉
Klopt de boter wel?? Volgens mij moet het eerder 60gr zijn?
160 gram klopt hoor Yvonne.