Tapenade met zilveruitjes en oude kaas

Voor ik dit recept ga delen moet ik wel iets bekennen. Ik heb deze tapenade namelijk niet zelf bedacht, maar nagemaakt van Jumbo.
Een tijdje terug kocht ik daar tapenade met oude kaas en zilveruitjes en die vond ik zo lekker dat ik hem heb nagemaakt. Dat is aardig goed gelukt, dus deel ik nu het recept met jullie!

Tapenade maken is een fluitje van een cent. Gewoon een kwestie van alles even fijnhakken in de keukenmachine. Ik hou ervan als tapenade wat grover is, maar je kan hem natuurlijk ook wat fijner hakken.
Tapenade is heerlijk op een stokbroodje, maar ook om bijvoorbeeld kipfilet mee te vullen of op een broodje ham of kaas!

Tapenade met zilveruitjes en oude kaas 1 Tapenade met zilveruitjes en oude kaas 3 Tapenade met zilveruitjes en oude kaas 4

Tapenade met zilveruitjes en oude kaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram zilveruitjes
  • 45 gram zwarte olijven
  • 5 eetlepels goede olijfolie
  • 30 gram geraspte oude kaas
  • klein handje basilicumblaadjes
Bereiden:
  1. Snijd de tomaatjes, knoflook, zilveruitjes en olijven grof en doe ze in een keukenmachine
  2. Voeg de olijfolie toe en hak alles snel tot een grove tapenade
  3. Voeg de oude kaas en basilicumblaadjes toe en gebruik de puls knop om snel door elkaar te mengen
  4. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Voeg zo nodig nog wat olijfolie toe om de tapenade wat smeuïger te maken

Tapenade met zilveruitjes en oude kaas 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *