LMF Eetweek: 2016 week 13

Eindelijk is het dan zover! De lente is officieel begonnen en de zomertijd is weer ingegaan. Ik ben ook wel echt aan de lente toe hoor! Lekker weer buiten in het zonnetje zitten!
Afgelopen eetweek hebben we weer lekker gegeten. Er kwamen bekende gerechten voorbij, maar ik heb ook een paar (erg lekkere) nieuwe dingen gemaakt. Verder kreeg ik een kijkje achter de schermen bij Heinz en hebben we natuurlijk Pasen gevierd!


Maandag 21 maart
Vandaag begon nogal hectisch.  Ik dacht dat de Jumbo op zondag tot zeven uur open was. Gisteravond kwam ik er om half zeven achter dat dit dus niet het geval is. Geen boodschappen dus! Nu had ik niks in huis… geen broodbeleg, geen fruit en geen pakjes drinken voor de kinderen. We moesten voor schooltijd dus eerst langs de supermarkt. Snel een paar croissantjes en krentenbollen in de lunchtrommeltjes gepropt (ja, ik weet het!) en als een speer door naar school. Gelukkig waren we nog op tijd.
Ik had al een hele tijd trek in goulash, dus dat werd het vandaag. Ik weet zeker dat ik foto’s heb gemaakt, maar toch zijn ze nergens meer te vinden. Deze foto is er eentje uit het ‘archief’ :-).
crockpot goulash1
Dinsdag 22 maart
Vandaag mocht ik naar een persochtend bij Heinz. In het Heinz innovatie centrum in Nijmegen is ons van alles verteld over het proces van tomatenzaadje tot ketchup. Natuurlijk mochten we ook uitgebreid proeven! Het originele Heinz recept heb ik helaas niet weten te bemachtigen, maar het was zeker een interessante ochtend! Aankomende week vertel ik je meer over Heinz en hun ‘Grow Your Own’ programma.
‘S avonds hadden de kinderen zwemles, zoals elke dinsdag precies rond etenstijd. Gelukkig was er nog goulash over van maandag, dus ik hoefde niet de keuken in.
Heinz collage eetweek
Woensdag 23 maart

Vandaag hadden de kinderen paasontbijt op school. Alle kinderen maken een paasontbijt voor een klasgenootje en nemen dat mee naar school. Nynke en Lucas hebben druk geknutseld op hun paasontbijtje deze week!
Nynke vroeg al een tijdje of we weer een keer macaroni met wodka saus gingen eten. Die stond vandaag op dus op het menu. Erg lekker!
2016wk13di
Ik had ’s ochtends de slowcooker aangezet voor een experimentje met gecondenseerde melk. Acht uur later had ik super lekkere dulche de leche! Toen ik ook nog een paar chocolade biscuitjes in de koektrommel vond, kon mijn middag niet meer stuk!
dulche de leche uit de slowcoker 4
Donderdag 24 maart
Er was nog genoeg macaroni over voor de kinderen. Paul en ik aten wraps met homemade tonijnsalade en een kopje pompoensoep die ik nog in de diepvries had liggen.
Toen de kinderen in bed lagen heb ik heerlijke tapenade gemaakt met oude kaas en zilveruitjes. Het recept deel ik volgende week!
2016wk13wo 2016wk13wo tapenade
Vrijdag 25 maart
Vandaag had ik gewoon even geen zin om in de keuken te staan. We hebben lekker wat besteld. Paul en de kinderen gingen voor patat, ik nam een pizza.
2016wk13vr
Zaterdag 26 maart
We hebben vandaag vast Pasen gevierd bij mijn schoonouders.
Zij hadden voor een heerlijke brunch gezorgd. Super gezellig en nog prachtig weer ook! De kinderen hebben paaseieren gezocht en lekker buiten gespeeld.
Avondeten was niet meer nodig, want we zaten allemaal propvol. We hebben ’s avonds nog een broodje gegeten en daar hadden we genoeg aan.
Pasen collage
Zondag 27 maart (1e Paasdag)
Vandaag hadden we geen plannen. We hadden wel even de deur uit gewild, maar het weer zat vanmorgen niet erg mee. Paul is met de kinderen even naar zijn oma geweest zodat ik deze Eetweek kon uitwerken.
Als we op feestdagen met z’n viertjes zijn koken we nooit echt avondeten.  We halen altijd allemaal lekkere dingen in huis die we gezellig voor de tv opeten. Nu hadden we patatjes, knakworstjes, rauwkost, mini pizza’s en broodjes braadworst.
eerste paasdag collage