Schuimpjes met rum en kokos

Deze schuimpjes met rum en kokos zijn een feestelijke afsluiter voor een geslaagd (kerst)diner!

Schuimpjes maken is erg leuk en makkelijk!
Het enige waar je op moet letten is dat de kom waar je eiwitten in klopt en de garde of mixer die je gebruikt goed vetvrij zijn, en dat er geen eigeel bij de eiwitten zit.
Wanneer je hier rekening mee houdt kunnen je schuimpjes haast niet mislukken!
Zorg dat je het eiwit goed stijf klopt. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het eiwit eruit valt.

Voor de kerst heb ik gekozen voor extra feestelijke schuimbonbons met rum en kokos, maar er zijn eindeloos veel variaties te bedenken!
Denk bijvoorbeeld aan vanilleschuimpjes met chocolade en gehakte hazelnootjes, of schuimpjes met citroen aroma of oploskoffie.
Je kunt ook petit fours maken door twee schuimpjes aan elkaar te plakken met boter crème ertussen.

Hoe maak jij je schuimpjes het liefst? Laat het me weten!
schuimbonbons 3

Schuimbonbons met rum en kokos
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 30 stuks
Ingrediënten:
  • 2 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 theelepel rum aroma
  • Chocolade, ca. 100 gram
  • Geraspte kokos
  • Extra nodig: spuitzak, bakpapier
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden
  2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten goed stijf
  3. Voeg beetje bij beetje de suiker toe zodat er een dikke glanzende massa ontstaat
  4. Voeg het rum aroma toe
  5. Zeef de maïzena boven het eiwitmengsel en spatel er doorheen
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier
  7. Doe het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op het bakpapier
  8. Zet de schuimpjes ca. 50 minuten in de oven tot ze bros zijn
  9. Laat de schuimpjes afkoelen
  10. Breek de chocolade in stukjes en doe in een magnetron bestendige schaal
  11. Laat de chocolade in magnetron smelten op 600 Watt. Roer de chocolade telkens na één minuut door tot hij volledig gesmolten is
  12. Doop de schuimpjes met de bovenkant in de chocolade en leg op een velletje bakpapier
  13. Bestrooi royaal met geraspte kokos en zet even in de koelkast om de chocolade hard te laten worden
  14. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel

schuimbonbons 2

Een gedachte over “Schuimpjes met rum en kokos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *