Frambozen meringues

Gisteren heb ik zelf advocaat gemaakt. Daarvoor had ik alleen eierdooiers nodig. En wat doe je dan met de eiwitten die je overhoudt? Meringues maken natuurlijk!

Rond de kerst heb ik al eens schuimpjes gemaakt. Dat recept heb ik als basis gebruikt voor deze meringues.
Het is een eenvoudig recept wat bijna niet kan mislukken. Je moet alleen wel even opletten dat de kom en de gardes waarmee je de eiwitten klopt goed vetvrij zijn.
De oventijd hangt een beetje af van je oven en van hoe groot je de meringues maakt. Ik vind ze het lekkerst als ze van binnen nog wat zachter zijn, daarvoor hebben ze twee uur inn de oven nodig. Wil je ze liever bros van binnen? Laat ze dan een half uurtje langer in de oven staan.

In een goed afsluitbare bak of trommel zijn de meringues een dag of twee houdbaar. Niet dat je ze zult willen bewaren hoor,  deze meringues zijn waarschijnlijk al op voor ze zijn afgekoeld!
meringue met frambozen 3

Frambozen meringues
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 20 stuks
Ingrediënten:
  • 3 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • ½ theelepel maïzena
  • 50 gram frambozen (vers of diepvries)
  • Extra nodig: bakpapier
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi dit met een beetje maïzena
  3. Pureer de frambozen met een staafmixer of blender
  4. Klop in een vetvrije kom de eiwitten goed stijf
  5. Voeg beetje bij beetje de suiker toe zodat er een dikke glanzende massa ontstaat
  6. Zeef de maïzena boven het eiwitmengsel en spatel er doorheen
  7. Spatel de gepureerde frambozen licht door het eiwitmengsel zodat er mooie roze ‘swirls’ ontstaan
  8. Schep met een eetlepel bergjes van het eiwitmengsel op het bakpapier.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en laat de meringues in 2 uur minuten bros worden

meringue met frambozen 2