Schuimbonbons met rum en kokos
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 30 stuks
Ingrediënten:
  • 2 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • ½ eetlepel maïzena
  • 1 theelepel rum aroma
  • Chocolade, ca. 100 gram
  • Geraspte kokos
  • Extra nodig: spuitzak, bakpapier
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden
  2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten goed stijf
  3. Voeg beetje bij beetje de suiker toe zodat er een dikke glanzende massa ontstaat
  4. Voeg het rum aroma toe
  5. Zeef de maïzena boven het eiwitmengsel en spatel er doorheen
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier
  7. Doe het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op het bakpapier
  8. Zet de schuimpjes ca. 50 minuten in de oven tot ze bros zijn
  9. Laat de schuimpjes afkoelen
  10. Breek de chocolade in stukjes en doe in een magnetron bestendige schaal
  11. Laat de chocolade in magnetron smelten op 600 Watt. Roer de chocolade telkens na één minuut door tot hij volledig gesmolten is
  12. Doop de schuimpjes met de bovenkant in de chocolade en leg op een velletje bakpapier
  13. Bestrooi royaal met geraspte kokos en zet even in de koelkast om de chocolade hard te laten worden
  14. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/schuimpjes-met-rum-en-kokos/