Schuimbonbons met rum en kokos
- 2 eiwitten
- 100 gram fijne kristalsuiker
- ½ eetlepel maïzena
- 1 theelepel rum aroma
- Chocolade, ca. 100 gram
- Geraspte kokos
- Extra nodig: spuitzak, bakpapier
- Verwarm de oven voor op 100 graden
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten goed stijf
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe zodat er een dikke glanzende massa ontstaat
- Voeg het rum aroma toe
- Zeef de maïzena boven het eiwitmengsel en spatel er doorheen
- Bedek een bakplaat met bakpapier
- Doe het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op het bakpapier
- Zet de schuimpjes ca. 50 minuten in de oven tot ze bros zijn
- Laat de schuimpjes afkoelen
- Breek de chocolade in stukjes en doe in een magnetron bestendige schaal
- Laat de chocolade in magnetron smelten op 600 Watt. Roer de chocolade telkens na één minuut door tot hij volledig gesmolten is
- Doop de schuimpjes met de bovenkant in de chocolade en leg op een velletje bakpapier
- Bestrooi royaal met geraspte kokos en zet even in de koelkast om de chocolade hard te laten worden
- Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/schuimpjes-met-rum-en-kokos/
3.2.2925