Tomatenrijst met rookworst

Dat je met rookworst meer kunt doen dan eten bij de stamppot blijkt wel uit dit recept!

Als klein meisje kreeg ik dit gerecht al bij mijn ouders thuis en het is nog altijd één van mijn favorieten.
Nu maak ik deze tomatenrijst met rookworst voor mijn eigen gezin en het is nog steeds een succesrecept!

Deze tomatenrijst met rookworst komt bij ons regelmatig op tafel. Een makkelijk eenpansgerecht vol met verse groenten, perfect voor een doordeweekse dag.
En, ook niet onbelangrijk, de kinderen zijn er dol op!

Tip: voor een lichtere variant kan je de spekreepjes vervangen door hamblokjes

Tomatenrijst met rookworst
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediënten:
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 duopak gerookte spekreepjes (ca. 250 gram)
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gram witte rijst
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 blikje tomatenpuree (140gr)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 Gelderse rookworst, in plakjes
Bereiden:
  1. Zet een pan met 750 ml water en het bouillonblokje op het vuur
  2. Bak in een grote pan de spekreepjes in een klein beetje boter tot ze bruin beginnen te kleuren
  3. Voeg de paprika, bleekselderij, ui en knoflook toe en bak ca. 5 minuten mee tot de groenten zacht beginnen te worden
  4. Neem de groenten en de spekjes uit de pan en zet apart
  5. Verhit nog een beetje boter in de pan en bak hierin de rijst even aan tot de korrels glanzen
  6. Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat op laag vuur koken tot de rijst gaar is. Voeg zo nodig wat extra water toe
  7. Verwijder het laurierblaadje
  8. Roer de tomatenpuree, oregano en cayennepeper door de rijst
  9. Voeg de groenten en de rookworst toe en schep goed door elkaar
  10. Laat nog even doorwarmen tot de rookworst goed warm is

 

tomatenrijst met rookworst 2

 

4 gedachten over “Tomatenrijst met rookworst”

    1. Hoi Toine,

      Het is inderdaad gewone witte rijst.
      Als het goed is neemt de rijst tijdens het koken al het vocht op zodat de rijst niet nat blijft.
      Als je bang bent dat het toch te vochtig wordt, kan je de bouillon ook in kleinere hoeveelheden toevoegen. Voeg dan telkens een nieuw scheutje toe als al het vocht is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *