Met deze gevulde kipfilet met brie en spek zet je heel eenvoudig een culinaire verrassing op tafel!
Door de kip in te pakken in ontbijtspek droogt hij niet uit in de oven. Het resultaat is een heerlijk mals en sappig stukje kip gevuld met romige, gesmolten brie! Echt belachelijk lekker!
Dit is een ideaal gerecht voor als je een etentje geeft. Je kan de kip ruim van tevoren vullen en inpakken in ontbijtspek.
Schuif de gevulde kipfilets een half uurtje voor je aan tafel wilt de oven in en that’s it!
Gevulde kipfilet met brie en spek
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 2
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 100 gram brie
- 16-20 plakjes ontbijtspek
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de kipfilets over de dikte bijna doormidden en klap ze open
- Leg op elke kipfilet de helft van de brie en vouw dicht
- Bestrooi met zout en peper
- Pak de kipfilets in met het ontbijtspek en zet eventueel vast met cocktailprikkers
- Bak de kipfilets even kort aan in een koekenpan tot het spek begint te kleuren
- Leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal en laat in ca. 25-30 minuten gaar en bruin worden in de oven
Brie kan ook vervangen worden door een plakje oude kaas ingesmeerd met een kl mosterd.
Heerlijk!
Dankjewel Majella! 🙂
En het wordt nog lekkerder als je wat groene pesto en zongedroogde tomaatjes toevoegt aan de brie :-)!
Goeie tip, Laura! Het water loopt me in de mond hahaha! 😉
Ik heb kipfilet met brie en ontbijtspek gemaakt vandaag, ze vinden het gerecht lekker.
Fijn dat het in de smaak viel, Gerda!
Kan dit recept ook in de Airfryer?
Hoi Annemarie,
Ik heb geen ervaring met de Airfryer, dus ik weet het niet zeker. Op internet zijn wel soortgelijke recepten te vinden die in de Airfryer bereid worden, dus ik neem aan dat het wel kan.