LMF Eetweek: 2015 week 3

Week 3 was weer een lekker eetweekje!
De eerste dagen van de week hebben we vooral  restjes van Lucas zijn verjaardagsfeest opgemaakt.
De rest van de week hebben we weer lekker gegeten (met uitzondering van een paar hele taaie poffertjes op woensdag!) en we hebben er weer een paar heerlijke nieuwe recepten  voor LMF bij!

Maandag 12 januari:
09.20 uur: echt een maandagochtend vandaag… Haast, haast, haast! Nu eindelijk tijd voor een ontbijtje. Een cracker met eiersalade die van het weekend is overgebleven.
ontbijt ma12-01
12.00 uur: Voor Lucas zijn verjaardag had ik een grote versie van mijn mini quiches met makreel gemaakt. Hier was nog een lekker groot stuk van over…. Perfect voor de lunch!
lunch ma 12-01
17.15 uur: Van Hollandse pot worden we hier altijd blij! Gekookte aardappels met balletjes gehakt en spinazie gaan er altijd goed in!
diner ma 12-01
Dinsdag 13 januari
08.45 uur: Deze combinatie wilde ik al een tijdje uitproberen. Pindakaas met banaan. Verrassend lekker! ontbijt di 13-01
12.30 uur: Lunchtijd!Twee gekookte eitjes, één avocado, wrap eromheen en voila! Heerlijk!!
lunch di 13-01
17.45 uur: Er was nog van alles over van Lucas zijn verjaardagslunch. Twee halve paprika’s, wat stengels bleekselderij, een halve chorizo worst, wat ham blokjes en een berg geraspte kaas van de hartige taart… er lag nog genoeg in de koelkast! Weggooien is zonde, dus heb ik alles in een (erg lekkere!) ovenpasta verwerkt.
diner di 13-01
Woensdag 14 januari
08.30 uur: Vanmorgen probeerde ik een recept uit voor in de oven gebakken havermout met banaan. Erg lekker! Het recept moet nog iets worden bijgeschaafd, maar jullie zien deze gebakken havermout binnenkort zeker op LMF verschijnen!
ontbijt wo 14-01

12.00 uur: Vanmiddag gaan we met de hele familie naar een indoor speelparadijs. Ik kan dus wel wat energie gebruiken. Met deze omelet kom ik de middag wel door!
lunch wo 14-01
17.00 uur: We eten een patatje en poffertjes bij het speelparadijs. Ik had zelf een patatje besteld, maar heb halverwege geruild met mijn dochter, omdat zij haar poffertjes niet lekker vond… Ik kan haar geen ongelijk geven… Brrrrr!!! diner wo 14-01
20.30 uur: Na deze avondmaaltijd was ik wel toe aan iets lekkers. Ik maakte wraps met zalm en komkommer voor LMF, en daarmee hadden we ook meteen een lekkere avondsnack!
zalm komkommer wraps3
Donderdag 15 januari
09.00 uur: Dochter Nynke is naar school gebracht en ik moet zo met Lucas naar het consultatiebureau. Terwijl Lucas in bad zit smeer ik snel even een cracker met kruidenkaas voor mezelf.
ontbijt do 15-01
13.00 uur: Mijn ouders hebben op Lucas gepast terwijl ik naar een afspraak moest. Toen ik hem kwam ophalen had mijn moeder een heerlijke salade klaarstaan met gerookte kip, ananas en krielaardappeltjes. Smullen!
lunch do 15-01
18.00 uur: We hadden nog een portie ovenpasta over van dinsdag. Deze hebben we opgewarmd voor het avondeten. Makkelijk én lekker!

Vrijdag 16 januari
08.00 uur: Het was een lange nacht. Arme Lucas is ziek, dus ik heb een groot deel van nacht bij hem in bed gelegen. Erg weinig geslapen dus…. Ik kan wel een stevig ontbijt gebruiken!
In de kast stond nog Oats Express van Quaker. Ideaal voor een ochtend als deze. Melk erbij, twee minuten in de magnetron en klaar! Ik heb er banaan, amandelen en kaneel overheen gedaan. Yummm!!
ontbijt vr 16-01
12.00 uur: In de diepvries vond ik een paar verdwaalde mini pizza’s…. Score!!!
lunch vr 16-01
19.30 uur: De kinderen waren vandaag bij opa en oma en hebben daar ook mee gegeten. Lucas was nog steeds ziek, dus de kids lagen er lekker op tijd in. Paul en ik aten daarna een lekkere kop groentesoep die ik nog in de diepvries had.

Zaterdag 17 januari:
08.00 uur: De kinderen waren vanmorgen vroeg van de partij. Half zeven zat ik al met Lucas beneden. Ik kreeg tegen een uur of acht vreselijk zin in eieren met spek, en heb roerei met kaas en ontbijtspek klaargemaakt. Erg lekker, maar wel een beetje zwaar op de maag. Geluncht heb ik niet vandaag, mijn ontbijt heeft me de hele middag in de weg gezeten!
ontbijt za 17-01

17.30 uur: We aten vanavond gevulde kipfilet met brie en ontbijtspek. Superlekker! Dit recept ga je aankomende week zeker terugzien op LMF!
diner za 17-01
Zondag 18 januari
08.00 uur: Een echt zondags ontbijt! Beschuit met een gekookt eitje. Hmmmm!!
ontbijt zo 18-01
12.30 uur: Ik moest nog even naar de supermarkt voor wat dingen voor het avondeten. Meteen maar een lekker vers meer granen broodje meegenomen! Lekker met oude kaas en honing-mosterd saus.
lunch zo 18-01
17.00 uur: Vandaag aten we weer eens rode linzen soep met kikkererwten. Ik maakte hem deze keer in de crockpot, waardoor hij nóg lekkerder werd dan anders! En er is nog genoeg over om morgen van te lunchen!
diner zo 18-01
Dat was hem weer voor deze week!
Wat gaan jullie deze week eten?