Hummus met avocado

Een kruising tussen hummus en guacamole…. Wat wil een mens nog meer?

Ik ben bijna net zo gek op humus als ik op guacamole ben. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik op Pinterest een recept tegenkwam voor hummus met avocado. Het recept heb ik enigszins aangepast, en het resultaat is echt belachelijk lekker!
Door de avocado wordt de hummus lekker romig. Hij is lekker als dip met pita chips of dipsticks, maar ook heerlijk als lunch op een cracker of op een stokbroodje.
Je kunt deze hummus met avocado niet zo heel lang bewaren. Door de avocado wordt hij snel bruin. Als je hem goed afdekt, kan je de hummus maximaal één dag in de koelkast bewaren. Niet dat je dat zult willen, want deze hummus is echt verslavend lekker!

Tahin
Een onmisbaar ingrediënt van hummus is tahin.
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het is te koop bij de toko of in de supermarkt. Je kunt ook zelf tahin maken door sesamzaadjes te roosteren en vervolgens te pureren met olijfolie.
hummus met avocado3

Hummus met avocado
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 210 gram)
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie (plus extra voor serveren)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 avocado’s
  • Voor garnering: gedroogde koriander en paprikapoeder
  • Extra nodig: keukenmachine of blender
Bereiden:
  1. Spoel de kikkererwten even af onder de kraan en doe ze in de keukenmachine
  2. Voeg de tahin, citroensap, olijfolie en knoflook toe
  3. Meng in de keukenmachine of blender tot een glad mengsel
  4. Voeg de avocado’s toe en meng opnieuw tot een romige, gladde massa
  5. Breng op smaak met (zee)zout en peper
  6. Besprenkel voor het serveren met olijfolie, gedroogde koriander en wat paprikapoeder

hummus met avocado2