Gevulde bladerdeeg lollies

Ik maakte deze gevulde bladerdeeg lollies voor Nynke’s kerstdiner op school. Niet bepaald een culinair hoogstandje, maar ze zijn gewoon té leuk om niet te delen!

Ieder jaar is er een kinderkerstdiner op school.  Alle kinderen mogen  iets lekkers maken en meenemen.
Nynke en ik hebben dit jaar kerststerren van bladerdeeg gemaakt. We hebben ze gevuld met blokjes boterhamworst en geraspte kaas. Op Pinterest vond ik het idee om cake pop stokjes te gebruiken en er zo een soort lollies van te maken.

Nynke wilde graag hartige sterren maken. Vandaar dat ik heb gekozen voor een vulling van kaas en boterhamworst.
Je kan ze natuurlijk ook zoet maken door ze te vullen met jam of fruit en te bestrooien met een beetje suiker voor ze de oven in gaan.

Cake pop stokjes zijn onder andere te koop bij Xenos.

gevulde bladerdeeg lollies 1 gevulde bladerdeeg lollies 3

Gevulde bladerdeeg lollies
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 20 stuks
Ingrediënten:
  • 2 rollen koelvers bladerdeeg (Tante Fanny’s)
  • geraspte kaas
  • kleine blokjes boterhamworst, ham of salami
  • 20 cake pop stokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • Extra nodig: uitsteekvormpjes
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Rol het deeg uit en steek er 40 sterren (of andere vormpjes) uit
  3. Leg op iedere ster een cakepop stokje en druk een klein beetje aan
  4. Doe een beetje geraspte kaas en boterhamworst op de ster (een theelepel is voldoende) en leg er een andere ster bovenop
  5. Druk de puntjes zachtjes op elkaar met je vingers.
  6. Gebruik een ander cake pop stokje om de twee deegsterren op elkaar te drukken. Druk vooral goed aan rondom het stokje, zodat dit goed blijft zitten.
  7. Leg de sterren op de bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei
  8. Laat de bladerdeeg lollies in ca. 12 minuten gaar bakken in de oven

 

gevulde bladerdeeg lollies 2