Smaaktest: Crunchy amarant van Zonnatura

Ik ontbijt al jaren graag met yoghurt met muesli. Helaas zitten er in de meeste soorten muesli en cruesli nogal wat suiker en andere toevoegingen.
Zonnatura heeft nu een biologische muesli met amarant en havervlokken. Ik ben al fan van de spelt cruesli van Zonnatura, dus dit klinkt mij als muziek in de oren! Tijd voor een smaaktest…

Zonnatura
Al meer dan 60 jaar produceert Zonnatura allerlei biologische, natuurlijke producten van hoge kwaliteit. Ze hebben een uitgebreid assortiment met o.a. thee, koekjes, broodbeleg, sappen, maaltijdgranen en tussendoortjes. Voor al hun producten gebruiken ze uitsluitend natuurlijke producten die zo min mogelijk bewerkt zijn.

Amarant
Het oude oergraan Amarant komt oorspronkelijk uit zuid Amerika en werd lang geleden al door de Inca’s en Azteken gebruikt en als heilige plant gezien.
Amarant is erg gezond en rijk aan vitamine B en E en mineralen.

zonnatura cruesli 3

Smaak
De muesli is gezoet met honing en agavesiroop. Hij is daardoor wel een stuk minder zoet dan veel andere muesli varianten. Ik moest hier wel even aan wennen, maar eigenlijk vind ik het juist wel lekker dat hij wat minder zoet is. Ben je een echte zoetekauw? Dan kan je altijd nog een lepeltje honing toevoegen!
De muesli is lekker luchtig en knapperig en heeft een heerlijke smaak. Er zitten naast gepofte amarant en amarant cornflakes ook havervlokken, rijstcrisps en lijnzaad in. Al met al een erg lekkere combinatie!

Prijs
Zoals met de meeste biologische producten ligt de prijs wel iets hoger dan gemiddelde muesli. Bij de Albert Heijn betaalde ik €3,65 voor 400 gram.

Conclusie
Eerlijk is eerlijk…. deze muesli is niet goedkoop.
Maar ik vind hem wel heel erg lekker! Hij is lekker knapperig en vult goed. Doordat de muesli niet zo zoet is, proef je de gebruikte ingrediënten veel beter.
Dat er biologische ingrediënten zijn gebruikt en er geen chemische toevoegingen en suikers in zitten, is voor mij een groot pluspunt.
Crunchy amarant van Zonnatura is voor zeker een blijvertje in mijn ontbijtkastje!

zonnatura cruesli 2

Hebben jullie deze muesli al geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie mening over deze muesli of andere biologische ontbijtproducten!