LMF Eetweek: 2015 week 43

Wat een lekker weekje was het weer!
Schoolvakantie, een uitdaging van Lassie, meidendag met Nynke en een heleboel nieuwe recepten erbij! Week 43 was een zeer geslaagde eetweek! Kijk je mee?

Maandag 19 oktober:
De eerste dag van de herfstvakantie. Ik heb helaas nog last van de griep. Gelukkig mogen de kinderen vandaag bij mijn ouders spelen. Ik was door Lassie uitgedaagd iets met parelgort te koken. Voor het avondeten maakte ik daarom ik een hele lekkere stoofschotel met bier en parelgort.
Weet je trouwens dat ook jij aan de uitdaging van Lassie kunt meedoen en een hele mooie prijs kunt winnen? Kijk hier om te zien hoe je kans maakt!
Winterse stoofpot met parelgort 1
Dinsdag 20 oktober:
Ik voel me weer een stuk beter. Gelukkig maar, want Nynke en ik hebben vandaag meidendag! Lucas ging naar de crèche en Nynke en ik hebben gezellig geknutseld, spelletjes gedaan, smoothies gemaakt en filmpjes gekeken. Nynke mocht kiezen wat we gingen eten, dus werd het patat!
wk43 di
Woensdag 21 oktober
Vandaag aten we macaroni met kip en chorizo. De grote favoriet bij de kinderen. Eigenlijk vinden ze alles lekker waar chorizo doorheen zit!
wk43 wo-do
Donderdag 22 oktober
Het heeft de hele dag geregend, dus buiten spelen was er niet bij vandaag. Om ons toch een beetje te vermaken hebben we gezellig broodjes gebakken. We maakten chocoladebroodjes, worstenbroodjes en Nynke heeft een mooi vlechtbrood gemaakt!
wk43 do brood
’s Avonds aten Paul en de kinderen nog een keer van de macaroni van gisteren. Ik had pompoensoep met curry gemaakt voor LMF, dus die heb ik als avondeten gegeten.
pompoen currysoep 1
Vrijdag 23 oktober:
De kinderen mogen vandaag logeren bij opa en oma. Paul en ik hebben dus lekker een avondje voor ons zelf.
Vorige week heb ik bij Jumbo een flesje sriracha saus meegenomen waar ik graag wat mee wilde doen. Ik heb de crockpot aangezet en heerlijke pittige sriracha kip gemaakt. Onwijs lekker en heel erg simpel te maken! Het recept komt volgende week online!
wk43 vr
Zaterdag 24 oktober
De kinderen slapen bij opa en oma, dus we hadden een rustige ochtend. Ik had me voorgenomen lekker uit te slapen, maar was al erg op tijd wakker. Om 8.15 zat ik al beneden, klaarwakker! Ik besloot de keuken maar in te duiken en heb hele lekkere muffins met yoghurt, banaan en walnoten gemaakt voor het ontbijt. Het recept deel ik later deze week!
wk43 za ontbijt
’s Middags hebben we de kinderen opgehaald en direct geluncht bij mijn schoonouders.  Paul zat tegen etenstijd nog zo vol van de lunch dat hij niet hoefde te eten. Nynke en Lucas waren zo moe dat ze ook niets wilden. Voor de kinderen hebben we mini pizza’s gebakken en voor mezelf heb ik een bord speltpasta met supersnelle avocadosaus en een stukje gebakken zalm gemaakt.
wk43 za
Zondag 25 oktober:
Het was een prachtige dag vandaag! De zon scheen, dus we zijn lekker naar buiten gegaan. We zijn naar de kinderboerderij geweest en daarna even gezellig bij mijn ouders op visite.
De bedoeling was om zelf pizza te maken, maar we waren vrij laat thuis. Het werd dus een snelle hap vandaag. Poffertjes voor de kinderen en voor Paul en mij diepvries risotto van Iglo, één van de weinige kant en klaar maaltijden die ik goed te eten vind.
wk43 zo