HeerlijkZoeken.nl: Doorzoek je kookboeken digitaal!

Bij veel kookliefhebbers staat er een enorme verzameling kookboeken in de kast.
Het is natuurlijk heerlijk om door je kookboeken te bladeren om kook-inspiratie op te doen!
Maar wat nu als je op zoek bent naar een specifiek recept? Dat kan best lastig zijn wanneer je een boekenplank vol kookboeken hebt! Want in welk boek stond dat éne heerlijke recept ook alweer?

booked out

Bij HeerlijkZoeken.nl hebben ze hier een fantastische oplossing voor bedacht!
Ze hebben een zoekmachine ontwikkeld waarmee je digitaal je eigen (en andere) kookboeken kunt doorzoeken.
Je kunt zoeken op ingrediënt of op (gedeeltelijke) naam van het recept. De zoekmachine vertelt je niet alleen in welk boek je favoriete recepten staan, maar ook op welke pagina van het kookboek je het recept kunt vinden!

Op de website HeerlijkZoeken.nl kun je zoeken in alle kookboeken en recepten die in hun database staan.
Wanneer je geregistreerd bent, kun je ook je eigen boekenplank samenstellen en direct digitaal je kookboeken doorzoeken.
Door je eigen kookboeken toe te voegen aan je persoonlijke boekenplank krijg je dus als het ware een eigen digitale boekenkast waar al jouw kookboeken in staan!

Het basislidmaatschap voor HeerlijkZoeken.nl is gratis.
Naast het doorzoeken van je kookboeken (max. 3) kun je met dit lidmaatschap ook recepten en kookboeken beoordelen door starratings te geven.
Voor betalende gebruikers zijn er meer uitgebreide mogelijkheden, zoals het doorzoeken van een onbeperkt aantal kookboeken op je boekenplank, het filteren van zoekresultaten en het plaatsen en lezen van reviews van kookboeken en recepten.

boek monitor

Het concept van HeerlijkZoeken.nl is iets waar ik erg enthousiast over ben. Ik ben dan ook erg blij dat HeerlijkZoeken en LoveMyFood vanaf 1 april gaan samenwerken!
Op de website van HeerlijkZoeken zal ik kookboeken en recepten gaan reviewen en gaan bloggen over nieuwe kookboeken en andere nieuwtjes uit kookboekenland. Op LMF zal ik regelmatig recepten uit (nieuwe) kookboeken gaan plaatsen en reviewen.
Hiervoor wil ik heel graag weten wat jullie favoriete kookboeken zijn en welke kookboekrecepten jullie het liefst maken!
Het lijkt me leuk om, naast de bekende boeken, ook de wat minder bekende kookboeken onder de aandacht te brengen.
Dus heb jij een supergoed kookboek in de kast staan dat het verdient onder de aandacht te komen?
Of heb je een favoriet kookboekrecept dat iedereen zou moeten proberen? Laat het me weten en misschien schrijf ik erover op LMF!