De lekkerste aardappelpuree uit de oven

We eten niet vaak aardappelpuree bij ons thuis.
Paul en de kinderen hebben nu eenmaal een voorkeur voor gebakken aardappels, het liefst met spekjes erdoor.

Ondanks dat ze bij mij thuis geen echte puree liefhebbers zijn, valt deze aardappelpuree wél goed in de smaak.
Gelukkig maar, want ik ben hier dus echt he-le-maal gek op!
Smeuïge puree met crème fraîche, bieslook en oude kaas….. Voor dit bijgerecht kun je me ’s nachts wakker maken!

Ik zet de aardappelpuree na tien minuten in de oven nog even een minuut of vijf onder de grill. Hierdoor krijgt de puree een lekker knapperig kaaskorstje.

aardappelpuree uit de oven 3

De lekkerste aardappelpuree uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 200 ml melk
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 30 gram gehakte bieslook
  • 25 gram roomboter of margarine, in blokjes
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de aardappels in een grote pan water goed gaar (ca. 20 minuten) en giet ze af
  3. Verwarm de melk in de magnetron 1 minuut op 600 watt en voeg toe aan de aardappels
  4. Stamp de aardappels met de melk tot een puree
  5. Klop het ei los met de crème fraîche
  6. Voeg de bieslook en de kaas toe en roer goed door
  7. Roer het mengsel door de puree en breng op smaak met peper en flink wat zout
  8. Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel de klontjes boter erover
  9. Laat de puree 10-15 minuten bakken in de oven.
  10. Zet de puree nog ca. 5 minuten onder de grill voor een extra krokant korstje

aardappelpuree uit de oven