Turks brood met rosbief en pesto-mayonaise

Turks brood is ideaal om te gebruiken als basis voor lekkere zomerse broodjes.
Zonder veel moeite zet je in een handomdraai een heel lekker broodje op tafel dat er ook nog eens feestelijk uitziet.
Heerlijk als lunch, op een buffet of bij een picknick.

Deze versie met rosbief en pesto maakte ik vorige week en het is een blijvertje!

Turks brood met rosbief en pesto mayonaise Turks brood met rosbief en pesto mayonaise

Turks brood met rosbief en pesto-mayonaise
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 Turks (afbak)brood
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Handje rucola (of andere sla)
  • 100 gram rosbief
  • Voor de topping:
  • ½ eetlepel pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • 4-5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • Geschaafde Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
Bereiden:
  1. Bak het Turkse brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik een vers Turks brood
  2. Snijd het brood voorzichtig in de dikte doormidden en leg de bovenste helft opzij
  3. Meng 2 eetlepels pesto met 1 eetlepel mayonaise en bestrijk de onderste helft van het brood hiermee
  4. Verdeel de rucola erover en beleg het brood daarna met de rosbief
  5. Roer ½ eetlepel pesto met 1 eetlepel olijfolie door elkaar en verdeel de dressing over de rosbief
  6. Verdeel daarna de pijnboompitten, lente ui, reepjes zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas over het brood en bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper.
  7. Bedek het brood met de bovenste helft en snijd in punten

Turks brood met rosbief en pesto mayonaise

5 gedachten over “Turks brood met rosbief en pesto-mayonaise”

    1. Inderdaad Yvonne,

      Mooi makkelijk en toch lekker eten! 😉

Reacties zijn gesloten.