Tropische rijst met ananas, kip en garnalen

Deze rijst met ananas, kip en garnalen is een van de lekkerste gerechten die ik de laatste tijd gegeten heb.
En het is ook nog eens heel makkelijk te maken.
Als je een echt zomers gerecht op tafel wilt zetten, dan is dit echt een recept voor jou!

Je kan deze rijst heel makkelijk voorbereiden door de rijst van tevoren te koken en de andere ingrediënten alvast te snijden.
daarna staat het eten in een klein kwartiertje op tafel.

Het is trouwens wel belangrijk dat de ananas goed rijp is, anders is hij niet zoet genoeg.
Ik gebruikte een bakje kant en klaar gesneden ananas. Dat is lekker makkelijk en je weet zeker dat je rijpe ananas hebt.

Tip: Voeg wat geroosterde cashewnoten toe voor een lekkere bite.


Tropische rijst met ananas, kip en garnalen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 350 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 250 gram verse ananas, in kleine blokjes
  • 2 rode puntpaprika’s, in stukjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 150 gram roze garnalen
  • 2 eieren, geklutst
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel srirachasaus (of eventueel scherpe chilisaus)
  • sap van ½ limoen
  • Handje verse korianderblaadjes
  • (wok)olie
Bereiden:
  1. Kook de rijst gaar, giet af en zet opzij
  2. Verhit een scheutje olie in een wok of grote hapjespan
  3. Bestrooi de stukjes kipfilet met wat peper en bak ze gaar in de olie
  4. Neem de kip uit de pan en zet opzij
  5. Verhit nog een beetje olie in de pan
  6. Voeg de ananas, paprika en rode peper toe en bak op hoog vuur tot het vocht uit de ananas verdampt is, ca. 4 minuten
  7. Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuut of twee mee
  8. Voeg de lente-uitjes toe en schep even om
  9. Doe nu de rijst, gebakken kip en garnalen erbij en meng alles door elkaar
  10. Schuif de rijst naar één kant van de pan en giet de geklutste eieren naast de rijst.
  11. Roer het ei op hoog vuur tot het bijna helemaal gestold is en meng het dan door de rijst
  12. Meng de sojasaus met de srirachasaus en het limoensap
  13. Giet het mengsel over de rijst en schep alles goed door
  14. Proef de rijst en breng zo nodig verder op smaak met peper en/of zout
  15. Serveer met blaadjes verse koriander en wat ringetjes lente-ui

Tropische rijst met kip, ananas en garnalen

Bewaren

Een gedachte over “Tropische rijst met ananas, kip en garnalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *